Kati Saara Vatmanni argipäev ehmatab mehed ära

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kati Saara Vatmann
Kati Saara Vatmann Foto: SCANPIX

Kirjanik ja taluperenaine Kati Saara Vatmann (46) rääkis ajakirjale Naised, et kõik mehed on jäänud tema kõrval nõrgaks ja ta elust lahkunud. Nüüd peab ta meestest pausi, et ei tõmbaks neid enda ligi sama mustri järgi.

«Tegelikult tahaksin olla õrn ja hoitud ning kätel kantud naine,» sõnas Kati. «Aga mida rohkem sa igatsed, unistad ja tahad, et keegi sind hoiaks ja armastaks, seda enam tõmbad sa endale ligi neid, kes vajavad täpselt sedasama. Niikaua kui sa selle mustriga ühel pool ei ole, tiridki endale ligi neid, kes sellised on.»

Kati sõnul polnud ta endistel meestel midagi viga, kuid tema käes muutusid nad ühesuguseks nõrgaks. Ühelt poolt peab naine selle süüks oma välist kuvandit. «Mehed armuvad mu reipasse ja temperamentsesse fassaadi. Siin olles avastavad nad, et talus tõustakse kell neli. Selleks ajaks kui mees ärkab, on mul juba pool päeva ära olnud. Seejärel vajan ma hästi palju iseolemist ja vaikust, et oma tekste kirjutada,» kirjeldab ta oma päeva ja tööharjumusi, mis meestele tundub kohutav koormus. Kati selgitusel on mehed ise madaldanud end orjaks, ent siis töö ja Kati eest põgenenud, kui on näha, et selline ongi argipäev ja koormus ei vähene.

Pikemalt loe Kati Saara Vatmannist ajakirjast Naised!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles