Neli toiduainet, mis võivad aidata rinnavähiga võidelda

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõrvitsaseemned: neis on palju tsinki, mis tõstab testosterooni taset. See tuleb kasuks nii meeste kui naiste seksuaalsusele.
Kõrvitsaseemned: neis on palju tsinki, mis tõstab testosterooni taset. See tuleb kasuks nii meeste kui naiste seksuaalsusele. Foto: SCANPIX

Rinnavähki haigestumise risk sõltub mitmest erinevast faktorist. Geneetikat ja perekonnas esinevate haiguste ajalugu ei saa muuta, aga oma elustiili ja toitumisharjumusi küll.

Lisaks sellele, et suitsetamisest tuleks loobuda ning füüsilise treeninguga sõbraks saada, tasuks üle vaadata ka oma toidulaud ning menüüsse lisada allpool nimetatud toiduaineid, kirjutab Glamour.

Kõrvitsa- ja päevalilleseemned. Uuring, kus osales tuhandeid rinnavähiga patsiente ja naisi, kel polnud rinnavähki, tõestas, et mida rohkem neid seemneid söödi, sest väiksem oli risk haigestuda rinnavähki pärast menopausi. Põhjuseks on neis seemnetes sisalduvad taimsed östrogeenilaadsed ühendid.

Roheline tee. Mõned teaduslikud uuringud on näidanud, et roheline tee võib aidata rinnavähki põdevatel naistel pidurdada vähkkasvaja levikut. Tees sisalduvad polüfenoolid võivad vähendada valkusid, mis soodustaks vähkkasvaja kasvu.

Kõrge folaadi sisaldusega toidud. Spargel, brokkoli, tumedad lehtköögiviljad ja mõned tsitruselised on kõrge folaadi ja foolhappe sisaldusega, mis võivad kaitsta rinnavähi eest. Üks uuring, mis viidi läbi naistega, kes olid juba menopausi kogenud, tõestas, et naistel, kes võtsid folaadiga toidulisandeid, esines 22 protsenti väiksema tõenäosusega rinnavähki kui naistel, kes taolisi toidulisandeid ei tarbinud.

Kalaõli. Teadusajakirjas British Medical Journal avaldatud uuringust selgus, et naistel, kes tarbisid kõrge omega-3-rasvhappe sisaldusega toiduaineid värsket kala (umbes kaks korda nädalas) või kalaõli sisaldavaid toidulisandeid süües , oli 14 protsenti madalam risk haigestuda rinnavähki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles