Kuidas hommikul ainevahetust kiirendada?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Trenni puhul saab enamasti liigitada inimesed kahte rühma – on need, kes ärkavad vara ja lähevad meelsasti trenni ning on need, kel pole nii lihtne end varahommikuti käima saada.

Polegi vahet, kumba rühma ise kuulud. Fakt on see, et hommikused toimingud mõjutavad suuresti ainevahetuse tööd ülejäänud päeva kestel, kirjutab magazine.foxnews.com.

Kuulsuste treener Yumi Lee sõnul tuleks neil, kes ei suuda hommikuti võimelda, süüa hommikusööki kohe pärast ärkamist. «Alusta päeva kas tubli hommikusöögi või hea treeninguga,» soovitab ta. «Aga kui sa ei saa esimese ärkvel oldud tunni jooksul trenni teha, siis söö. Hommikul paneb ainevahetuse tööle kas trenn või tervislik hommikusöök.»

Kui hommikune treening sinus vastumeelsust ei tekita, siis soovitab Yumi süüa alles pärast trenni. Seda eriti siis, kui täiskõhuga treenimine paneb tavaliselt kõhu valutama või tekitab teisi ebamugavusi.

Kui keha nõuab siiski enne pingutust veidi «kütust», söö pisut midagi valgurikast. Selleks võib olla näiteks valgujook, väike röstsai munaga või mõõdukas kausitäis kaerahelbeputru.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles