Seitse tervislikku snäkki, mida on hea kontoris nosida

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Spinat
Spinat Foto: SCANPIX

Need, kelle päevakava on tihe ja kes on pidevalt liikumises, teavad, kuivõrd mõnus on vahepeal midagi kerget hamba alla pista. Sa ei taha ju, et nälg sind ootamatult tabaks ning sunniks lähimasse kiirtoidurestorani jooksma.

Ka kontoris paigal olles võib tekkida isu midagi nosida ning teatavasti on mõistlikum valida neid toite, milles on tasakaalus kasulikud ja toitvad ained. Snäkke tasuks hoolikalt valida, seega siin on mõned nõuanded, milliseid vahepalasid eelistada, kirjutab Genius Beauty.

Õunad

Pole vast keeruline hommikul mõned õunad kotti pista ning päeva jooksul neid süüa. Õunad on maitsvad ning sisaldavad pektiini, mis aitab rasvadega võidelda. Lisaks aitavad õunad ainevahetust parandada. Teed oma kehale palju head, kui sööd nädalas iga päev vähemalt ühe õuna.

Jogurt

Jogurt on hea vahepala, andes sulle vajaliku koguse valke ja kaltsiumi. Jogurt on paljude meelispiimatoode, ent jogurtit ostes tasuks silte hoolikalt lugeda, veendumaks, et jogurtisse poleks lisatud suhkrut. Muuda oma jogurt pigem ise magusaks, lisades sellele marju ja mett.

Porgandid

Porganditest saad piisavalt beetakaroteeni ja C-vitamiini. Lisaks on porgandid väga toitvad ning tekitavad tunde, et kõht on täis. Porgandid on väga tervislik valik ka selle poolest, et need aitavad ennetada vähktõbede teket.

Tomatid

Ka tomateid on mugav kaasa võtta mahlaseks ja maitsvaks vahepalaks. Tomatid aitavad alandada kolesterooli taset ning muudavad südame tugevamaks, kindlustades seeläbi pika ja tervisliku elu.

Erinevad marjad

Marjad on võimsad antioksüdandid, mis aitavad vähktõbedega võidelda. Maasikad, mustsõstrad ja vaarikad parandavad seedimist ning annavad palju kiudaineid.

Munad

Mis oleks veel parem valkude allikas kui munad? Munad tekitavad täiskõhutunde, hoolitsevad tervise eest ja vähendavad rasvade ladustumist. Kui sulle tundub, et terve muna võib olla liiga kuiv või raske toit, võta ainult munavalge, sel viisil jätkub sul kõikide projektide jaoks energiat.

Spinat

Kui sulle meeldib vahepalaks salateid süüa, lisa sinna ka spinatit. Spinat aitab su organismil saada vajaliku koguse rauda, foolhapet ja kaltsiumi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles