Üle linna hamburger

Britt Rosen
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Britt Rosen

Kadrioru serval pakub tänavaäärne Vesivärava grill hea toidu sõltlastele hamburgerit, mis parandab kõvasti selle kehvaks rämpstoiduks peetud pala mainet.
 

Nüüd on see siis söödud. Üle linna kõnelduim, Vesivärava grilli hamburger nimelt. Ja tuleb tunnistada, et kuuldused selle headusest ei ole sugugi liialdatud.    
 
Vesivärava tänavale, sama nimega kohviku ja väikese hamburgerikioski poole samme seades unustage hamburger, mis tähendab vintsket kuklit, kus vahel sügavkülmast võetud ja üles soojendatud maitsetu kotlet, tilkuv kaste ning paar salatilehte. Kiire toit ei ole Vesivärava grilli hamburger samuti mitte, sest kioskiluugi ees on ootajaid tihti üksjagu ning tellimus valmib à la carte nagu restoranis: värskest veiselihahakklihast pihv grillitakse õuel teie silme all ja kõrval kohvikus küpsetatud kohev kukkel käib tulelt läbi.

Tomativiilud, sibularõngad ja hapukurgilaastud maitsevad klassikalise hamburgeri vahel sama ehedalt ja koduselt nagu kohapeal tehtud pontsakad friikartulid. Kaste aga segatakse kokku maja salajase retsepti järgi. See pole põlastusväärne fast food, vaid natuke nagu lihtsamat sorti gurmee-eine.

Ja valik… Võtke aega, et menüüd rahulikult lugeda, sest hamburgerisorte on seal kõvasti üle kümne. Kas «Hangover» ehk pohmelliburger (4,90 eurot) või mädarõika-peekoniburger (4,70 eurot) või hoopis «Cheese Lover» ehk juustusõbra burger (5,40 eurot)? Või midagi veel eksootilisemat? Isegi ciabatta-pestoburgerit saab.

Menüüs märgitakse veel, et veisehakklihast pihvi küpsusaste jäetakse vaikimisi medium (keskmine), kuid seda võib sööja tahtel muuta. Ning kui tahate hamburgerikokki kiita või laita, võite kirjutada kriidiga «külalisteraamatusse» ehk tahvlile kioski seinal. 

Üks soovitus veel. Enne hamburgeri tellimist tehke kodus lõuaharjutusi, sest hamburgerid on seal tõesti suured. Treenimata suu ei pruugi neid hammustama ulatuda.

Menüüst

Burger «Heart Attack» ehk «Südameatakk» – värskest veisehakklihast valmistatud ning grillitud 300 g pihv, rohkesti peekonit ja juustu, praesibul, Ungari pekk, sinep, hamburgerikaste, 6,50 eurot

«Hand-Cut French Fries» ehk käsitsi valmistatud friikartulid, 1,50 eurot

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles