Üritad rasestuda? Mõned faktid, mida võiksid teada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Rasedaks jäämine on kahtlemata emotsionaalne protsess, mis tekitab paaridel sageli tunde, et nad ei tea täpselt, mida teha. Aga on mõned võimalused, kuidas suurendada rasestumisvõimalust.

Ära suitseta. Suitsetamine muudab rasestumise raskemaks ning suurendab võimalust, et naisel esineb nurisünnitus, kirjutab YourTango. Rasedad naised ei tohiks ammugi suitsetada, sest see võib platsentat kahjustada ning soodustada sünnidefektide esinemist.

Ära tarbi alkoholi. Mõned uuringud on tõestanud, et alkoholi joomise ja esimestel nädalatel esineva nurisünnituse vahel on seos.

Vähenda kofeiini tarbimist. Sa ei pea kohvi täielikult oma menüüst välja jätma, aga peaksid selle joomist vähendama. Maksimaalselt võid omale päevas lubada kuni kaks tassi kohvi.

Ürita vältida ibuprofeeni võtmist. Ibuprofeeni soovitatakse raseduse alguses vältida ja osade arstide hinnangul võiks ibuprofeeni vältida ka siis, kui üritad rasedaks jääda. Eriti ettevaatlik tasuks olla ovulatsiooni ajal. Ka teised ravimid võivad probleeme tekitada, aga kui sulle on näiteks antidepressandid välja kirjutatud, peaksid konsulteerima oma arstiga enne, kui nende võtmise omavoliliselt lõpetad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles