Jennifer Lawrence: saadan pikalt kõik, kes mulle dieetidest räägivad

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jennifer Lawrence
Jennifer Lawrence Foto: LaPresse/Scanpix

Jennifer Lawrence jätab mulje, justkui ta oleks täiesti tavaline tüdruk kõrvalmajast. Õnneks on Jennifer Lawrence ka üks neist näitlejannadest, kes ei kummarda Hollywoodi valitsevat kõhnuse jumalat.

Nüüd on Lawrence võtnud Hollywoodi, moe ja salenemise teemadel sõna ka populaarse moeajakirja veergudel, kirjutab Huff Post.

Nimelt on novembri Harper's Bazaar UK numbris intervjuu Lawrence'iga, kus ta meenutab, et kui ta näitlejana alustas, siis kutsuti teda paaril korral paksuks.

«Ma olin noor. See oli täpselt selline jama, millega näitlejannad pidevalt peavad võitlema. Keegi ütles mulle, et ma olin paks, et mind lastakse lahti, kui ma mõnest kilost ei vabane. Mulle toodi fotosid, kus ma olin peaaegu alasti ja öeldi, et ma kasutaksin neid motivaatoritena kaalu kaotamiseks. Nüüd arvatakse, et kuna mu karjäär on edukas olnud, siis ma suudan sellistest asjadest üle olla. Et kuna ma võitsin Oscari, siis ma ei hooli enam taolistest kommentaaridest. Keegi küsis minult hiljuti, et kas mind ikka veel häirib see vana asi. Jah. Ma olin siis noor. Ma sain haiget. Pole tähtis, kui palju sind tunnustatakse. Ma tean, et sellised asjad ei juhtu enam minuga. Kui keegi kasvõi sosistab mulle sõna «dieet», siis ma saadan nad pikalt.»

Jennifer Lawrence'i suhtumine on vägagi tervitatav ja värske, arvestades, et Hollywoodis tundub kaalulangetamine kõigi naiste kinnisideeks olevat. Eriti positiivne on asja juures see, et Lawrence tõstatas selle teema ajakirjas, mille lehtedelt vaatavad vastu saledad supermodellid.

Kuigi olukorda üritatakse nii filmi- kui moemaailmas muuta, kuulevad näiteks modellid ikka veel ähvardusi, et kui nad alla ei võta, siis neid lastakse lahti.

Ja Lawrence on ka üks neist naistest, kes on taolise asjaga kokku puutunud. Kui «Näljamängud» välja tuli, kirjutas üks New York Timesi kriitik, et Lawrence ei näinud välja «piisavalt näljane», et mängida Katnissi, et tema «võrgutav, naiselik figuur» ei andnud filmi sõnumit edasi. Lawrence muidugi naeris selle peale ja ütles, et naistele on seatud ebarealistlikud standardid, millele tema ei kavatsegi vastata. Hiljem ühes artiklis sõnas Lawrence: «Hollywoodi jaoks olen ma ülekaaluline. Mind peetakse paksuks näitlejannaks.»

Vaadates pilte Jennifer Lawrence'ist, tekib küsimus, et kui keegi näeb nii naiselik ja kaunis välja, miks peaks ta end muutma?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles