Kõhulahtistid, kapsasupidieet ja beebitoit ehk moodsaid kõhnumisviise

Kerti Kulper
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Lisakilodest vabanemine võib keeruline olla, eriti kui jäänud on veel paar kilo, millest tahaks lahti saada. Kuid tundub, et naistel on mitmeid veidraid mooduseid, kuidas lisakilodega võidelda.

Imelike abivahendite nimekirja esikohal on kõhulahtistid, neile järgnevad paastumine ja populaarne kapsasupidieet, kirjutab femalefirst.co.uk.

Kümme kõige populaarsemat kõhnumisviisi:

  1. Kõhulahtistid (kõhtu lahtistavate tablettide võtmine, et kaalu kaotada)
  2. Paastumine (toidukordade vahelejätmine)
  3. Kapsasupidieet (tavaliste toitude asendamine kapsasupiga)
  4. Vedelikepaast (tahkete toitude asendamine vedelikega)
  5. Kehamähised (iluprotseduurid, kus kasutatakse kaalulangust toetavaid kehamähiseid)
  6. Hommikusöögihelveste dieet (tavaliste toitude asendamine hommikusöögihelvestega)
  7. Beebitoidudieet (tavaliste toitude asendamine beebitoiduga)
  8. Toore toidu dieet (tavaliste toitude asendamine tooreste puu- ja juurviljadega)
  9. Väiksemate nõude kasutamine, et süüa vähem
  10. Ebasobilike toitude (nt nende, mille vastu oled allergiline) söömine, mis ajaksid oksele või teeksid sind haigeks.

Veidraid kõhnumisviise uurinud veebilehe UKMedix.com esindaja Sarah Bailey sõnas, et nende jaoks oli kõige murettekitavam asjaolu, et naised kasutavad kõhulahtisteid või söövad teadlikult asju, mis neid oksele ajaks.

«See pole kindlasti tervislik ja tervisega mängimine kaalukaotuse eesmärgil on väga ohtlik. Meie soovitus naistele oleks taolisi ekstreemsusi vältida. Tervis on kõige tähtsam ja tervislik menüü koos treeninguga oleks parim moodus kaalulangetamiseks,» ütles Bailey.

Pooled naistest, kes on kaalulangetamiseks kasutanud kõhulahtisteid, kinnitasid, et on teadlikud selle ohtlikkusest tervisele, ent kasutavad seda meetodit siiski. Kolmandik kõhulahtisteid kasutavatest naistest tunnistas, et see kõhnumisviis pole kunagi püsivaid tulemusi andnud.

Võrdluseks võib öelda, et 65 protsenti naistest, kes söövad tänu väiksematele nõudele väiksemaid koguseid, ütlesid, et sel viisil on neil õnnestunud kaalu kaotada ja soovitud kaalunumbrit ka hoida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles