Lihtne moodus, kuidas alkoholitarbimine kontrolli all hoida

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui tahad kaalu langetada ja loed kaloreid, võib alkohol su plaanid sassi lüüa. Üks-kaks klaasi veini pidavat kasulikud olema, aga alkoholiga kiputakse sageli liiale minema ega osata piiri pidada.

Iowa osariigis asuvate ülikoolide uus uuring tõestas, et alkoholitarbimise kontrollimiseks on tegelikult väga lihtne nipp: kasuta kitsamat klaasi ja vala jooki nii, et klaas oleks laua peal, kirjutab Glamour.

Uuringust selgus, et laiemast klaasist joovad inimesed rohkem alkoholi. Miks? Sest silmaga kiputakse pigem mõõtma vertikaalselt kui horisontaalselt, seega kui jood kitsamast klaasist, siis ajule tundub, et jood tegelikust rohkem.

Kui tahad klaasi kallata ja juua vähem veini, eelista kitsamaid veiniklaase ja vala jooki vaid siis, kui klaas on laua või mõne kindla pinna peal, mitte su käes. Uuringuga tehti kindlaks, et sel viisil valatakse klaasi 9-12 protsenti vähem jooki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles