Mis on 111-aastase naise pika ea saladus? 20 sigaretti päevas ja klaasike šerrit

Kerti Kulper
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dorothy Peel
Dorothy Peel Foto: dailystar.co.uk

Inglanna Dorothy Peel tähistas eelmisel nädalal oma 111. sünnipäeva. Naise sõnul on tema pika ea saladuseks suitsetamine, alkoholi tarbimine ja see, et tal pole ühtegi järeltulijat.

Dorothy Peel on aastaid nautinud alkoholi joomist ning suurema osa oma elust on naine suitsetanud, kirjutab Daily Star.

«Ma jõin enne regulaarselt päeva jooksul. Hommikul võtsin klaasikese šerrit, lõuna ajal džinni toonikuga ja umbes kella seitsme paiku väikese ingverijoogi viskiga. Nüüd aga võtan ainult klaasikese šerrit aeg-ajalt,» rääkis naine.

«Ma otsustasin suitsetamise maha jätta, kui olin 103-aastane, sest mul oli bronhiit ja arst hoiatas, et mu elu on ohus. Enne suitsetasin 20 sigaretti päevas. Jõulude ajal ja aastavahetusel olen ikka tundnud kiusatust teha üks suits klaasikese roosa šampanja kõrvale, mis on mu lemmikjook.»

Naine sõnas, et liigne joomine ja suitsetamine ei mõju hästi, ent tema ise on hea näide sellest, et kui kõike mõõdukalt teha, siis selles pole midagi halba. «Ma usun, et mu pikale eale on kaasa aidanud ka see, et mul pole lapsi. Seetõttu ma näengi ilmselt nii hea välja ja ka enesetunne on mul hea!» arvas Peel.

111-aastane naine mäletab hästi näiteks seda, kui Titanic uppus. «Kõik olid šokeeritud, kui Titanic uppus. Terve maailm oli kurb. Ma olen üle elanud ka kaks maailmasõda. Teise ajal pommitati sisse varjupaik, kus ma olin, aga ma ei kartnud üldse,» meenutas ta.

Dorothy on viimased 13 aastat elanud hooldekodus. Tema hooldaja Alison Gibsoni sõnul on tegemist väga iseseisva naisterahvaga. «Dorothy keeldub kandmast tavalisi susse, ta tahab ikka kanda oma 5-sentimeetri kõrguse kontsaga kodukingi. Ta on väga elegantne naine ja teab täpselt, mis talle meeldib.»

Suurbritannia kõige vanem naine on 113-aastane Grace Adelaide Jones.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles