Õrnsuitsuheeringa–kodujuustusalat sibula ja võis praetud kartulitega

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õrnsuitsuheeringa–kodujuustusalat sibula ja võis praetud kartulitega
Õrnsuitsuheeringa–kodujuustusalat sibula ja võis praetud kartulitega Foto: Kohvik l.u.m.i

Otepääl asuv kohvik l.u.m.i pakub käimasoleva Tervise Arengu Instituudi puu- ja köögiviljade teavituse «Sööme ära» raames terve nädala jooksul just seda salatit sibulaga.

50 g heeringa õrnsuitsufileed

30 g kodujuustu

20 g 20-protsendilist hapukoort

70 g keedetud Pariisi kartulit

10 g võid

maitserohelist (tilli)                  

25 g lehtsalatisegu

20 g värsket kurki

20 g punast sibulat

Palsamiäädikat ja basiilikuõli

Maitseaineid (soola, musta pipart)                   

Valmistamine:  

Sega kodujuust hakitud tilli ja hapukoorega ühtlaseks. Maitsesta soola ja pipraga. Nõruta heeringa õrnsuitsufilee ning tükelda ribadeks. Koori sibul ja viiluta ratasteks. Loputa erinevad lehtsalatid külma veega, nõruta ja rebi väiksemaks. Sega kirjuks salatiseguks.

Serveerimiseks asetada kõige alla salatisegu, sellele kodujuustusegu.                          

Kuumuta või pannil ning prae kartulid kuldkollaseks. Maitsesta soolaga. Lisa kuumad kartulid ja heeringaribad salatile. Heeringaribade peale aseta sibularattad.

Kurgist tõmba julienne-lõikuriga ribad ning kasuta neid salati kaunistamisel. Maitsesta lehtsalati osa piserdades sellele palsamiäädikat ja basiilikuõli.                                                                                    

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles