Õrnsuitsuheeringa–kodujuustusalat sibula ja võis praetud kartulitega
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otepääl asuv kohvik l.u.m.i pakub käimasoleva Tervise Arengu Instituudi puu- ja köögiviljade teavituse «Sööme ära» raames terve nädala jooksul just seda salatit sibulaga.
50 g heeringa õrnsuitsufileed
30 g kodujuustu
20 g 20-protsendilist hapukoort
70 g keedetud Pariisi kartulit
10 g võid
maitserohelist (tilli)
25 g lehtsalatisegu
20 g värsket kurki
20 g punast sibulat
Palsamiäädikat ja basiilikuõli
Maitseaineid (soola, musta pipart)
Valmistamine:
Sega kodujuust hakitud tilli ja hapukoorega ühtlaseks. Maitsesta soola ja pipraga. Nõruta heeringa õrnsuitsufilee ning tükelda ribadeks. Koori sibul ja viiluta ratasteks. Loputa erinevad lehtsalatid külma veega, nõruta ja rebi väiksemaks. Sega kirjuks salatiseguks.
Serveerimiseks asetada kõige alla salatisegu, sellele kodujuustusegu.
Kuumuta või pannil ning prae kartulid kuldkollaseks. Maitsesta soolaga. Lisa kuumad kartulid ja heeringaribad salatile. Heeringaribade peale aseta sibularattad.
Kurgist tõmba julienne-lõikuriga ribad ning kasuta neid salati kaunistamisel. Maitsesta lehtsalati osa piserdades sellele palsamiäädikat ja basiilikuõli.