Grillitud võileib sibulamoosi ja kitsejuustuga

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grillitud võileib sibulamoosi ja kitsejuustuga
Grillitud võileib sibulamoosi ja kitsejuustuga Foto: Kohvik NOP

«Sööme ära» sibulanädala raames pakub kohvik-restoran NOP välja sibulamoosi ja sellega valmistatud võileibade retsepti. Kas tunned, kuidas tervis tuleb?

Grillitud võileib sibulamoosi ja kitsejuustuga

1 mõnus viil ciabattat või lemmiksaia

Sibulamoosi (vaata retsepti allpool)

3-4 viilu kitsejuustu

1 peotäis rukolat

Kirsstomateid

Oliiviõli

Soola ja pipart

Kuumuta ahi 200 C. Pane oma ahi grillfunktsiooni peale nii, et ainult ülevalt kuumutaks.

Tõsta saiaviilule meelepärane kogus sibulamoosi. Lõika kitsejuustust 1 cm paksused viilud ning kata nendega võileib. Määri juustuviilude peale natukene oliiviõli, siis läheb juust ilusasti pruuniks. Aseta võileib ahjuplaadile ning pane ahju kõige ülemisele astmele. Prae võileiba nii kaua, kuni juust on pruunistunud ja sulanud. Tõsta välja ja lase natuke jahtuda.

Sel ajal, kui võileib jahtub, valmista rukola salati. Vala kausi põhja oliiviõli, lisa näpuotsatäis soola ja pipart. Aseta peale peotäis rukolat. Sega salat läbi ning tõsta taldrikule.

Tõsta ahjuvõileib rukolale ning kaunista see kirsstomatitega ja maitsesta värskelt jahvatatud musta pipraga.

Sibulamoos

50 g võid

3 punast sibulat

3 spl suhkrut

Koori sibulad ning haki ribadeks. Sulata või pannil või potis või ning lisa sibula ribad. Prae 3-4 minutit ning lisa suhkur. Kuumuta nii kaua, kuni sibulast tulnud vesi on aurustunud ning suhkur muutub karamelliseks. Ettevaatust – karamell on hästi tuline!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles