Kanapasta pesto ja täidetud tomatitega

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanapasta pesto ja täidetud tomatitega
Kanapasta pesto ja täidetud tomatitega Foto: Sony Entertainment Televison

«Minu köök on parim» 4. hooajas valmistasid võistlejad kanapastat pesto ja täidetud tomatitega.

Valmistamisaeg: 1 tund            

Küpsetamisaeg: 1 tund                

Portsjonid: 4

Vaja läheb:

2 kanarinda

12 kirsstomatit

1/3 tassi röstitud seedermänniseemneid

Kaunistuseks basiilikulehti ja riivitud Parmesani juustu,

PULJONG

2 hakitud sibulat

2 hakitud sellerivart

2 hakitud porgandit

2 loorberilehte

1 tl piprateri

1 tl soola

8 kanatiiba

2 liitrit vett

PASTA

400g jahu

4 muna

1 sl vett

PESTO

1 kimbutäis basiilikut, millest on lehed välja nopitud

2 küüslauguküünt

¼ tassi riivitud Parmesani juustu

2 sl seedermänniseemneid

80 ml extra virgin oliiviõli

1 ½ sl sidrunimahla

VALMISTAMINE

1.      Puljongi valmistamiseks aseta kõik koostisosad potti. Keeda tasasel tulel, kuni kogus on poole võrra vähenenud. Kurna ja aseta puljong uuesti potti. Lase keema minna. Lisa kana ja keeda tasasel tulel 15 minutit. Tõsta pann tulelt ning lase 5 minutit seista. Seejärel eemalda kana, lase sel jahtuda ja lõika viiludeks.

2.      Pasta valmistamiseks sega jahu ja sool töölaual ringikujuliseks. Moodusta ringi keskele auk ning lisa sinna munad. Sega kahvliga, kuni tainas on paks, seejärel sõtku kätega sisse ülejäänud jahu. Lisa aeglaselt vesi, kuni tainas on ühtlane. Sõtku veel 5 minutit või kuni tainas on kindla vormiga, vajadusel lisa jahu. Kata tainas kilega ning jäta pooleks tunniks seisma.

3.      Sõtku tainast 10 minutit või kuni see on ühtlane ja elastne ning jaga 8 võrdseks osaks. Võta üks osa, rulli see 5 mm paksuseks ning 12 cm laiuseks, või umbes sama laiaks kui sinu pastamasin. Need osad, mis oma järge ootavad, kata kilega, et nad ära ei kuivaks.

4.      Säti pastamasin kõige laiema vahe peale, suru taigen läbi masina ning korda tegevust. Iga korra juures muuda masina vahet 1 suuruse võrra õhemaks, kuni jõuad 1 mm vaheni. Pasta lõikamiseks säti masin linguiini laiusesse, suru läbi masina ning lisa peale jahu. Korda sama ootele jäänud portsjonitega.

5.      Pesto valmistamiseks pane basiilik, küüslauk, Parmesani juust ja seedermänniseemned köögikombaini, et saavutada õige tekstuur. Lisa aeglaselt õli, siis mahl ning töötle ühtlaseks massiks. Maitsesta.

6.      Kuumuta ahi 200 kraadini.

7.      Eemalda tomatitel varre osa ning puhasta seemnetest. Täida poolenisti seedermänniseemnetega ning kata pestoga. Rösti ahjus 15 minutit või kuni tomatid on pehmed.

8.      Keeda pastat suures kastrulis soolaga maitsestatud vees 4-6 minutit või kuni pasta on al dente. Sega kokku kana ning järgi jäänud pestoga. Lisa tomatid ning kaunista basiiliku ja Parmesani juustuga.

Nippe

·        Kasuta alles jäänud puljongit supi valmistamisel. Lisa juurde herneid, maisi, kiirnuudleid ja peotäis värskeid ürte.

·        Valmista pesto ette juba varem ja külmuta see jääkuubikute aluses. Vajaduse korral lükka kuubik aluse seest lihtsalt välja!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles