Kümme suurimat viga, mida juuksehoolduses tehakse

Kerti Kulper
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui tahad kauneid ja säravaid juukseid kas on üldse kedagi, kes ei tahaks? , siis peaksid hoolikalt jälgima seda, kuidas oma kiharaid hooldad. Juuste pesemine, kuivatamine ja stiliseerimine võivad oluliselt mõjutada juuste välimust ja tervist.

Kas mõni allpool nimetatud viga tuleb sullegi tuttav ette? Ürita neid edaspidi vältida, soovitab Yahoo! Shine.

Sa ei kammi juukseid enne nende pesemist. Juuksed on märjana eriti nõrgad ja märjad juuksed lähevad ka kergemini sassi. Et vältida juuksepusasid, kammi oma kiharaid enne juustepesu. Kui sulle meeldib juukseid kammida duši all, kanna juustesse palsam, tee sõrmedega suuremad pusad lahti ja kasuta laiade piidega kammi enne juuste loputamist.

Kammid ainult juukseotsi. Oled kuulnud, et juuste liigne kammimine võib põhjustada juuksekarvade murdumist, ent peanaha loomulik rasu on üks parimaid palsameid. Masseeri peanahka puidust harjastega harjaga, et stimuleerida vereringet ja juuste kasvu ning harja juukseid juurtest otsteni.

Pesed juukseid liiga tihti. Pidev juuste pesemine eemaldab peanahalt kasuliku rasu, jättes juuksed elutuks ja tuhmiks. Kui sa ei kasuta regulaarselt juuste stiliseerimiseks mõeldud vahendeid, siis proovi juukseid lihtsalt veega loputada või kasuta kergelt volüümi andvat palsamit.

Kasutad palsamit liiga palju. Üks levinumaid juuksehooldusvigu on see, et kasutatakse liiga palju palsamit. Ürita palsamit kasutada vähemalt korra nädalas, kui vaja, võid teha ka juuksemaski. Loputa juukseid nii kaua, kuni vesi on täiesti puhas.

Kuivatad juukseid rätikuga liiga intensiivselt. Enamik stiliseerimistooteid tuleb kanda otse rätikuga kuivatatud juustesse, aga juuste liigne hõõrumine rätikuga võib juuksekarvad kõvemaks muuta, jättes juuksed tuhmiks, kergemini sassi minevaks ja lõhenevaks. Kuivata juukseid natukene rätikuga ja tõmba sõrmed läbi juukseotste. Su juuksed kuivavad küll kauem, aga pikas perspektiivis on see neile kasulikum.

Sa ei kasuta kuumakaitset pakkuvaid tooteid. Kuumus on üks ohtlikumaid asju juustele. Aga kui sa ei taha elada ilma fööni, koolutaja või sirgendajata, kasuta alati kuumakaitset pakkuvaid tooteid, et juuksesalgud oleksid kaitstud ja siledad.

Kasutad sirgendajat, kui juuksed on alles niisked. Märjad juuksed ja kuum sirgendaja ei sobi kokku. Sama kehtib ka koolutaja kohta. Kuumad rauad võivad niiskete juuste karvanääpsud ära kõrvetada ning siis tekivad nõrgad ja katkised juuksekarvad. Enne juuste sirgendamist või koolutamist tuleks juuksed täiesti kuivaks teha. Isegi siis, kui sul on kiire.

Kasutad juuksepihustit enne juuste stiliseerimist. Kas oled kunagi tähele pannud, et juuksed sisisevad natuke, kui kasutad koolutajat või sirgendajat, kuid enne seda lasid juustesse juuksepihustit? Juukselakkides ja teistes stiliseerimistoodetes on alkoholi, mis hakkab kuuma käes kõrbema. Kasuta pihustit alati pärast sirgendamist või koolutamist.

Tupeerid regulaarselt juukseid. Aeg-ajalt on hea juustele veidi volüümi anda neid tupeerides, aga regulaarne tupeerimine võib tekitada juuste murdumist. Tupeerimise asemel otsi poelettidelt volüümi andvaid juuksehooldusvahendeid, mida saad föönitamise ajal kasutada.

Arvad, et oled võimeline lõhestunud juukseotsi parandama. Kui juuksekarv on katki läinud, siis pole ühegi toote abil võimalik seda enam terveks teha. Ainsad variandid on ennetada juuste katki minemist või juuste lõikamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles