Miks võtab naistel sobiva riietuse leidmine aega?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kõik naised on seda teinud: nad jalutavad oma riidekapi juurde, mis on ülevalt alla riideid täis ja teatavad, et neil pole mitte midagi selga panna. Millest see tuleneb? Miks on naistel nii keeruline sobivaid riideid valida?

Uus uuring tegi kindlaks, et ühe naise garderoobis on keskmiselt 107 erinevat rõivaeset, kuid vähemalt korra nädalas seisab naine silmitsi dilemmaga, mida selga panna, kirjutab femalefirst.co.uk.

Uuringust selgus, et kui mõnda riideeset on alles hiljuti kantud, siis see välistatakse kindlasti valikuvariantide hulgast, samuti välistatakse esemed, mis ei sobi konkreetsete rõivastega kokku. Tähtis on ka see, et valitud rõivaid poleks ühelgi Facebooki pildil, vastasel juhul neid enam ei kanta.

Teised levinud põhjused, miks üks või teine rõivaese ei sobi, on see, et riietus on liialt ümber, liiga suur, pole pestud või on liiga kortsus.

Selgus ka, et koguni 36 protsenti naistest on arvamusel, et nende rõivad on «täiesti kõlbmatud kandmiseks» ning neid ei kantagi kunagi.

Uuringu käigus tuli välja ka see, et naistel on sageli välja mõeldud, milliseid riideid nad järgmisel päeval soovivad kanda, kuid ei leia õigeid rõivaid üles, sest nende riidekapis on liiga palju esemeid. 44 protsenti vastanutest tunnistas, et kuna pole hommikul õigeid rõivaid üles leidnud, on nad võtnud riided mustapesukastist. Naistel kulub keskmiselt kolm minutit igal hommikul, et leida oma kappidest-sahtlitest õigeid riideid ja aksessuaare.

67 protsenti naistest ütles, et nende jaoks on piduliku ürituse tarbeks riiete valimine traumeeriv ja 64 protsenti sõnas, et nemad ostavad tavaliselt ürituste jaoks uued riided.

Peamised põhjused, miks üks või teine riietus ei sobi:

  1. Liiga kitsas
  2. Ei sobi ilmaga kokku
  3. Liiga suur
  4. Plekid
  5. Pole piisavalt šikk
  6. Pesemata
  7. Kortsus
  8. Liiga luksuslik
  9. Riideesemed ei sobi omavahel kokku
  10. Riided ei sobi sellega, mis partneril on seljas
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles