Oivaline sügismaius - õunakrõbedik

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õunakrõbedik
Õunakrõbedik Foto: Mari-Liis Ilover

Mari-Liis Ilover toidublogist «Siit nurgast ja sealt nurgast» pakub kampaania «Sööme ära» raames välja põneva retsepti õuntest.

Õunakrõbedik

    4 keskmist hapukat õuna

    150 g suhkrut

    1 tl kaneeli

Puru

    100 g nisujahu

    100 g võid

    100 g kaerahelbeid

    100 g Demerara või tavalist suhkrut

    1 tl jahvatatud ingverit

Üks mu suuri lemmikuid õunaajal on krõbedik ehk crumble. Veel ahjusoe magus-hapu krõbedik külma vanillijäätise või -kastmega on klassika, mis maitseb hästi peamiselt kaks korda aastas: kevadel rabarbritega ja nüüd, suve lõpus ja sügisel, õuntega.

Valmistamine

Tükelda õunad, tõsta ahjuvormi. Sega suhkru kaneeliga. Katte jaoks näpi sõrmede vahel või haki noaga kõik ained suureteraliseks puruks. Laota õuntele.

Küpseta 180-kraadises ahjus umbes pool tundi, kuni kate on kuldne ja krõbe ja õunad pehmed.
Paku kõrvale vanillikastet või -jäätist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles