Oivaline sügismaius - õunakrõbedik
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mari-Liis Ilover toidublogist «Siit nurgast ja sealt nurgast» pakub kampaania «Sööme ära» raames välja põneva retsepti õuntest.
Õunakrõbedik
4 keskmist hapukat õuna
150 g suhkrut
1 tl kaneeli
Puru
100 g nisujahu
100 g võid
100 g kaerahelbeid
100 g Demerara või tavalist suhkrut
1 tl jahvatatud ingverit
Üks mu suuri lemmikuid õunaajal on krõbedik ehk crumble. Veel ahjusoe magus-hapu krõbedik külma vanillijäätise või -kastmega on klassika, mis maitseb hästi peamiselt kaks korda aastas: kevadel rabarbritega ja nüüd, suve lõpus ja sügisel, õuntega.
Valmistamine
Tükelda õunad, tõsta ahjuvormi. Sega suhkru kaneeliga. Katte jaoks näpi sõrmede vahel või haki noaga kõik ained suureteraliseks puruks. Laota õuntele.
Küpseta 180-kraadises ahjus umbes pool tundi, kuni kate on kuldne ja krõbe ja õunad pehmed.
Paku kõrvale vanillikastet või -jäätist.