Milline vanus on naise enesehinnangu jaoks kõige raskem?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Psühholoogid hoiatavad, et 45. eluaasta on naise elus väga keeruline aeg. Vastassoo esindajate arvates hakkab just alates sellest vanusest naiste ilu kiirelt kaduma.

Seega võib öelda, et väide, justkui elu algaks uuesti alates 40. eluaastast, käib peamiselt meeste kohta. Naiste elu muutub 50. eluaastale lähenedes üha keerulisemaks, kirjutab Genius Beauty.

Uuringud on näidanud, et alates 46. eluaastast ei paku naised enam meestele niivõrd suurt huvi kui nooremas eas.

Kuna selles eas võtavad naised kaalus juurde, peavad halva silmanägemise tõttu prille kandma ning nende juuksed muutuvad halliks, siis ei tunne mehed nende vastu enam erilist huvi. Ka naised ise on kinnitanud, et alates 46. eluaastast tajuvad nad meeste huvi kadumist.

Teadlased on kindlaks teinud kurva tõsiasja, et umbes 55. eluaastast alates ei saa naised meestelt enam peaaegu üldse komplimente ja meeste pilgud on pööratud pigem nooremate naiste suunas.

Kuid psühholoogide sõnul saaksid naised 60. eluaastaks oma enesekindluse tagasi, kui nad lepiksid vahepeal toimuvate vältimatute muutustega. Psühholoogide hinnangul näevad naised tänapäeval ka vanemas eas endiselt head välja ja elavad kauem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles