Nõuandeid kiire elutempoga naistele, kuidas oma keha eest hoolitseda

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Pole vist raske leida ettekäänet, miks mitte jõusaali minna, kui su telefon pidevalt heliseb ja päev on täis ärikohtumisi. Sinu jaoks võib trenn tähendada seda, et jalutad töö juures kaks korrust trepist üles, et kohvikusse minna, sest rohkem sa päeva jooksul lihtsalt ei jõua.

Sellise eluviisi juures on lihtne omaks võtta halvad harjumused, mis lõpuks näitavad end su käsivartes, pepus või reites. Kuidas kiire elutempo juures oma keha eest hoolt kanda? iDiva jagab nõuandeid.

Kas jood energia saamiseks energiajooke? Kas energiajookide joomine aitab sul päeva lõpuni vastu pidada? Energiajookides on suures koguses kofeiini ja suhkrut. Paljud uuringud on näidanud, et energiajookides on rohkem suhkrut kui mõnes populaarses maiustuses. Pealegi kui suhkru ja kofeiini «laks» üle läheb, siis langeb energiatase järsult. Eelista energiajookide asemel hoopis antioksüdantide poolest rikkalikku rohelist teed.

Kas unustad päeva jooksul vett juua? Sul seisab veepudel kontorilaual, kuid sa ei joo sealt peaaegu kunagi. Uuringud on näidanud, et päevas 8-10 klaasi vee joomine parandab ainevahetust. Järgmine kord, kui lõunale lähed, pea meeles ka vett juua ja ürita seda teha iga poole tunni tagant terve päeva jooksul. See parandab seedimist ja hoiab su ainevahetuse normis.

Hommikuvõimlemise asemel eelistad kauem voodis pikutada. Su mõistus võib sulle öelda, et tahad veel pool tundi magada, mitte jooksulindil higistada. Aga peaksid omale selgeks tegema, mille poolest on trenn sulle kasulik. Kui su elustiil on tõesti niivõrd kiire, et sul on raske leida 30 minutit aktiivse tegevuse jaoks, siis ürita päeva jooksul 10-minutilisi treeninguid teha.

Korraliku lõunasöögi asemel eelistad kiirtoitu. Hullumeelse töögraafiku tõttu pole sul kindlat lõunatundi. Seetõttu võib sageli juhtuda, et sööd iga võimaliku pausi ajal kiirtoitu. Kui toidukordade vahele jääb enam kui kolm tundi, siis see ei mõjutab su ainevahetust ning keha võib hakata rasvu hoiustama, sest ei tea, millal järgmine toidukord võib olla. Eelista korraliku lõunasööki, kui võimalik, võta tervislik lõunasöök kodust kaasa.

Kontsad on su lahutamatud kaaslased. Kui sul tekib päeva jooksul võimalus veidike trenni teha, siis sa ju ei taha, et kontsad sulle takistuseks saaks. Hoia kontoris alati trennijalanõusid ja võimalusel ka spordiriideid. Kui päeval pole aktiivseks liigutamiseks aega, siis vahel, kui tööpäev varem lõpeb, saad otse kontorist jõusaali minna.

Magamine pole sinu jaoks prioriteediks. Vähene uni on üks peamisi põhjuseid, miks enamik naisi ei jaksa hommikuti trenni teha. Unepuuduse tõttu võib tekkida ülekaal, vererõhk võib tõusta ja südamehaiguste risk suureneb. Lisaks on ajus omavahel seotud magamise ja söömise küllastuskeskused. Kui peaks juhtuma, et su uni jääb väheseks, siis tahab aju olukorda tasakaalustada söömisega. Ürita seda vältida ja maga piisavalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles