Sind lastakse pidevalt töölt lahti? Kolm märki, et asi on sinus

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Töölt lahtilaskmine mõjub kõigile rängalt, aga kui sind lastakse ka järgmisest kohast lahti? Sellest võib eriti raske olla üle saada. Kui kardad, et sind võidakse ka kolmandast kohast lahti lasta, peaksid ehk analüüsima, kas näed mõnd ühist nimetajat või käitumismustrit, mille tõttu sind lahti lastakse.

CBS Moneywatch annab nõu, kuidas aru saada, et sind lastakse lahti sinu enda pärast.

Kõik, kellega sa kunagi koos töötanud oled, on idioodid.

Kas su esimene ülemus oli idioot? Ja teine tõenäoliselt ka? Võimalik. Aga kui ka kõik su kolleegid olid idioodid, siis ei pruugi asi neis olla. Võib-olla oled kurjajuureks hoopis sina ise.

Mõtle natuke. Kui kõik sind ümbritsevad inimesed on tõesti rumalad, õelad ja ebapädevad, kas neil oleks siis veel oma töökohad alles? Kas nad teeniksid rohkem raha kui sina? Miks neid siis lahti ei lasta, kui nad nii rumalad on? Võib-olla peaksid lugema juhtimisoskuste, etiketi ja suhtlemise kohta, et aru saada, kuidas teistega paremini suhelda.

Satud pidevalt pahandustesse asjade pärast, millest su kolleegid puhtalt välja tulevad.

Kui su kolleegid hilinevad tööle, lahkuvad töölt enne tööpäeva lõppu, ei käi professionaalselt riides või midagi neljandat, siis see ei tähenda, et sina peaksid samamoodi käituma. Nad ei pruugi pisiasjade pärast karistada saada, aga nende saavutused tööl võivad olla tunduvalt paremad kui sinu omad.

Kõik su ülemused on olnud kontrollifriigid.

Kui sulle tundub, et kõik su ülemused on olnud totaalsed kontrollifriigid - ja olgem ausad, selliste inimestega pole lihtne koostööd teha -, siis äkki on nad olnud sinuga sellised teatud põhjustel? Võib-olla oled sina ainus alluv, kelle tegevust tuleb hoolikalt jälgida? Kas su töös esineb palju vigu? Kas tähtajad jätavad sind külmaks? Kui tegeleksid nende probleemidega enne, kui need ülemuseni jõuavad, siis märkaksid peagi, et ülemus polegi niivõrd kontrolliv kui sulle tundus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles