Mille poolest on varsseller kasulik?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Varssellerit on kogu aeg peetud väga tervislikuks snäkiks, mida on hea näksida eriti siis, kui üritad kaalus alla võtta. Ühes sellerivarres on kõigest 2 kilokalorit, see on hea vee ja kiudainete allikas.

Ka kuulsused on varsselleri suured austajad. Briti modell ja näitlejanna Rosie Huntington-Whitely on Twitteris jaganud pilte sellest, kuidas talle varssellerit meeldib süüa - mahlade ja suppide sees. Samuti on varssellerit kiitnud Kim Kardashian, kirjutab femalefirst.co.uk.

Jennifer Anistoni erakokad on kinnitanud, et nende ülemus näeb nii hea välja just tänu varssellerile. Anistoni lemmiksöögiks on külm sellerisupp ja väidetavalt just see roog ongi tema saleda figuuri saladuseks.

Ka Gwyneth Paltrow, kes on ühes intervjuus tunnistanud, et tal on «22-aastase strippari pepu», armastab seda madala kalorisisaldusega toiduainet.

Lauljanna Katy Perry armastab toorest varssellerit süüa dipikastmega. Näitlejannad Denise Richards ja Charlize Theron ning lauljanna Fergie pidavat varssellerit sööma aga enne punase vaiba üritusi, sest see aitab vormis püsida ning ennetab puhitust.

Kui kuulsate naiste kiidusõnad varsselleri kohta sind veel ei veennud, siis siin on mõned teaduslikult tõestatud põhjused, miks on varsseller niivõrd kasulik.

Varsseller on üks madalaima kalorisisaldusega toiduaineid. Ühes sellerivarres on vaid 2 kilokalorit, see on praktiliselt rasvavaba ning seetõttu ideaalne snäkk kaalujälgijatele.

Varsselleris on palju antioksüdante. Selles leidub C-vitamiini, kaaliumit ja rauda.

Varsseller aitab kauem täiskõhutunnet hoida. Varsselleri kõrge vee ja kiudainete sisaldus ning krõmpsuv tekstuur aitavad kauem täiskõhutunnet hoida.

Varsseller aitab ennetada puhitustunnet. Varsseller on ideaalne toiduaine, mis aitab ennetada puhitustunnet.

Varsseller aitab paremini magada. Varssellerist valmistatud mahl pidavat aitama paremini magada, sest selles on palju vitamiine, mineraalsoolasid ja toitaineid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles