Mida ei tasuks rasedale naisele kunagi öelda?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Rasedus on naise jaoks maagiline aeg. Ent see on ka aeg, mil kehaga toimub palju muutusi ning naine kogeb sageli ebamugavust. Seega tasuks hoiduda teatud lausetest, mis rasedates veelgi enam ebamugavust tekitavad.

Mida ei tasuks rasedale naisele kunagi öelda? YourTango toob kaheksa näidet.

«Sa näed välja, nagu sa hakkaksid plahvatama.» Ükski naine ei taha seda kuulda. Sama hästi võiksid talle öelda, et ta näeb välja nagu jõehobu.

«Kui mina olin rase, siis ma (lisa oma nõuanne).» Põhimõtteliselt võid talle öelda, et ta on juba praegu halb ema. Seda sa ju mõtlesid, või mis? Vähemalt tema kuulis seda nii.

«See tuleb hormoonidest!» Mitte alati, seega ära ürita rasedale naisele väita, et kõiges on süüdi hormooid.

«Loomulik rasedus või kunstlik viljastamine?» See on isiklik teema, selle kohta ei tasuks küsida, kui te just väga lähedased pole.

«Sa ikka tead, et sa ei tohi süüa (lisa nimekiri toiduainetest)?» Jällegi, see ei puutu sinusse, seega ära targuta.

«Sa kavatsed imetama hakata, eks?» Miks see sind huvitab?

«Sellel ja sellel tehti viimasel minutil keisrilõige.» Rase naine ei taha kindlasti kuulda kõige koledamaid lugusid teiste rasedusest ja sünnitusest.

Kuidas aga rasedatele komplimente teha? Siin on kaks näidet:

«Kullakene, tagant pole arugi saada, et sa rase oled!» Tõesti, mõne naise puhul pole tagantvaates arugi saada, et tegemist on rasedaga. Paljude naiste puhul see küll pole nii, aga naine ise ei pea ju seda teadma.

«Sa lausa särad!» Sa tead, et ta higistab palju ja tunneb ebamugavust, aga iga naine tahaks mõelda, et ta näeb kogu aeg särav välja. Mine sellega kaasa, see tekitab temas parema enesetunde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles