Kaheksa momenti beebi elus, mida võiks jäädvustada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Beebi sünd on imeline ja on palju asju, mida värsked vanemad kogevad esimest korda. Kristine Damškalne annab Emmede Klubis nõu, mida võiks mälestuseks tallele panna.

Vanema õe või vennaga kohtumine

On üsna levinud, et esimestel eluaastatel saavad õed/vennad omavahel läbi nagu koer ja kass, aga esimene moment, kui nad omavahel kohtuvad, on imeline ja mäletamist väärt. Tee see hetk surematuks ja tee pilti. Aastate pärast on seda fotoalbumist imearmas vaadata.

Foto emast ja isast enne lapsi

Järsku ei olegi naine ja mees enam üksi. Ka suhte algusaegade pilt on hiljem toredaks mälestuseks.

Esimene kohtumine vanavanematega

Lapselapse sünd on ka värsketele vanavanematele väga suur sündmus. Haara fotoaparaadi järele kui vanavanemad lapselast esimest korda sülle võtavad ja kaisutavad.

Jalajälg

Nii pisikesi jalgu, nagu lapsel peale sündi on, ei ole kauaks. Tänapäeval on olemas komplekte, mille abil saab mälestuseks jalajäljendeid teha. Idee on see lisaks ka fotoalbumisse üles pildistada.

Pildid pisikestest kätest ja jalgadest

Kõik armastavad neid pilte vastsündinute kätest-jalgadest.

Esimene armas näogrimass

Laps teeb küllaltki palju erinevaid näoilmeid. On tore mälestus, kui kaamera on käepärast olnud just siis, kui beebi oma otsaesist nii armsalt kortsutas.

Sügav uni

«Magab nagu beebi» on väljend, mida on vast igaüks kuulnud. Kui laps mõne kuu pärast enam nii rahulikult ja sügavalt ei maga, on hea neid aegu meenutada ja pildi pealt vaadata, et ta tõesti tegi seda ja kuivõrd armas ikka magav beebi on.

Esimene hetk emme süles

Uuringud on näidanud, et laps tunneb juba kõhus olles oma ema hääle ära. Kui beebi peale sündi ema rinnale või sülle pannakse, lase värskel isal või meditsiinitöötajal endast mälestuseks pilti teha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles