Kuidas edasi minna, kui mees jätab su noorema naise pärast maha?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Traditsioonilised abieluvanded on juba aastasadu vanad. Hoolimata sellest, et mõned paarid kohandavad vandeid, et need paremini sobiks paari olemusega, peitub neis siiski mõte, mis viitab «elu lõpuni truu olemisele» ja «kiusatuste vältimisele». Kahjuks rikuvad paljud abieluvannet ning jätavad partneri maha.

Kui mees sind maha jätab, eriti veel noorema naise pärast, siis see paneb enesekindluse kõikuma. Hakkad arvama, et oma eksi silmis olid vana ja väsinud ning sul on raske endasse uskuda ja edasi liikuda, kirjutab YourTango.

Kipume välja peegeldama seda, kuidas me endasse suhtume, luues seeläbi depressiivsete ja kurnavate emotsioonide nõiaringi. Me ei tunne end enam atraktiivse, kasuliku, lõbusa, huvitava ega väärtuslikuna. Järsku tundub, et esindame hoopis vastupidiseid tundeid ja mis veelgi hullem - tundub, et meie eksisteerimisel puudub igasugune tähtsus.

Kuidas sellistest tunnetest võitu saada? Kõigepealt peaksid endasse vaatama ja looma realistliku pildi. Küsi endalt järgmisi küsimusi:

  1. Kuidas ma end praegusel hetkel näen?
  2. Kuidas kirjeldaksid mind mu lähedased/sõbrad/kolleegid? (kui sa ei tea, küsi seda neilt. Kui kaks või enam inimest kirjeldavad sind mingil määral ühtmoodi, siis tõenäoliselt on neil ka õigus)
  3. Mis takistab mind tundmast end hästi või lausa imeliselt?
  4. Kuidas need tunded mu elu mõjutavad?
  5. Kuidas ma tahaksin end tunda?
  6. Millised oleks need kolm asja, mida ma tahaksin teha, mis mu enesetunnet parandaksid?

Nüüd, kui oled selgeks teinud, mida sa tahad, oled astunud esimese ja kõige olulisema sammu. Järgnevad nõuanded aitavad sul ellu jääda ja negatiivsetest tunnetest üle saada.

Luba enesel olla kurb ja leinata. See on valulik protsess. Sea endale kindel aeg päevas, millal võid kurb olla. Vastasel juhul oled sa pidevalt kurbuse ja negatiivsete tunnete küüsis.

Ära ürita vapper olla. Pöördu sõprade ja perekonna poole, et saaksite nendega ühendust võtta, kui tunned depressiooni ligi hiilimas.

Tuleta meelde, miks te lahku läksite. Ära idealiseeri minevikku ega loo oma peas mingit ilusat väljamõeldud suhet, mida teil kunagi polnud.

Võta osa süüst omaks. See on raske, kui sind on maha jäetud, aga ükski suhe ei lõppe ilma probleemideta. Aktsepteeri seda, sel viisil võid kindel olla, et tulevikus sa samu vigu ei korda.

Pea oma tunnetest päevikut. See aitab sul end vabamana tunda. Kui paned oma tunded ja mõtted kirja, näed olukorda selgemalt.

Järgi oma igapäevast rutiini ja lisa mõni tegevus ainult enda jaoks. See võib oluliselt su enesetunnet parandada. Proovi trenni, oma lemmiktoidu valmistamist, mõne filmi vaatamist või lemmikmuusika kuulamist.

Kui sa elad endiselt oma vanas kodus, muuda selle sisekujundust, et sulle ei meenuks pidevalt minevik. Kui sa aga kolisid, kujunda uus kodu vanast erinevalt ja loo omale isiklik ruum. See on parim moodus uueks alguseks!

Keskendu tulevikule. Kirjuta üles kõik eesmärgid, mida tahaksid elu jooksul saavutada. Seejärel kirjuta iga tegevuse juurde umbkaudne aeg, millal see võiks tehtud olla ja lisa juurde, milliseid samme nende saavutuste nimel on vaja astuda. Ära võta ette suuri samme, muidu tunned end peagi kurnatult.

Lase negatiivsetest tunnetest lahti. Hea moodus, kuidas seda teha, on meenutada häid aegu, mis teil koos olid ja neid oma mõttes taas läbi elada.

Mine välja ja kohtu uute inimestega. Ära lase ühelgi päeval mööduda nii, et sa mitte kellegagi ei räägi. Teiste inimestega suhtlemine on taastumisprotsessi jaoks väga oluline.

Liitu uute trennide või kursustega, kus kohtuksid inimestega, kes poleks sinu ja su eksi ühised tuttavad.

Kui tunned, et oled lõksu jäänud, pöördu professionaali poole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles