Tantsutrenn sobib neile, kes soovivad vabaneda päevapingetest

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Peagi on käes aasta kõige pimedam aeg, mil paljusid vaevab pidev väsimus ja energiat on tavapärasest oluliselt vähem. Parim soovitus selle vältimiseks on teha trenni, seda soovitavad nii arstid, toitumiseksperdid kui ka treenerid. Kui ikka eesmärgiks on hoida oma tervist, siis ei ole pääsu regulaarsest treeningust ning tasakaalustatud toitumisest.

Variante erinevateks treeninguteks on palju. Alates rasketest jõusaalitreeningutest, lõpetades kepikõnniga pargis. Kuid üks lõbusamaid treeninguid on tantsimine. Anastassia Vassiljeva, DanceAct tantsustuudio treener juhendab ise nädalas 13 tantsutrenni, kuid harrastajatele soovitab ta eelkõige leida aega iseendale ja valida enda jaoks kõige meeldivam stiil ning mitte heita meelt, kui esimese korraga kõik soovitu välja ei tule.

«Tantsutrenn on koht, kus inimesed vabanevad päevapingetest ja laevad ennast positiivsete emotsioonidega. Seetõttu ei  tohiks ennast liialt kritiseerida, sest see mis täna ei õnnestu, õnnestub kindlasti homme. Järjepidevust on vaja ja mitte unustada, et kõike tuleb teha positiivse emotsiooniga,» arvab Anastassia.

Tihti alustatakse treeninguid entusiastlikult ning püstitatakse omale suured eesmärgid, siis aga saabuvad esimesed tagasilöögid ja ka esmane ind hakkab raugema. «Sellistel puhkudel on mulle kõige suuremaks motivaatoriks mõnus tunne, mis tekib trenni ajal ja peale trenni. Tantsimise ajal liigub keha teistmoodi, inimene saab ennast nii füüsiliselt kui ka vaimselt välja elada ning unustada kõik argimured,» sõnas ta.

Kuid neile, kes soovivad tantsuga professionaalsemal tasemel tegeleda soovitab Anastassia alati pingutada natuke rohkem, kui sinult oodatakse. «Oktoobris avatava DanceAct College katsed on juba nädala pärast ja minu soovitus noortele tantsijatele on olla avatud ja julge. Näidata välja oma huvi ja loomulikult näidata, et sinus on talenti. Žüriil ei jää sellised asjad märkamata,» on Anastassia soovitus noortele tantsijatele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles