Kuidas ära tunda, et nutitelefon on su elu rikkumas

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kas oled kunagi lugenud kokku, mitu korda päevas sa oma telefoni vaatad? Kuna internet on nüüdseks kolinud telefonidesse ning muutnud meid seega peaaegu antisotsiaalseks, on oluline endale aeg-ajalt meelde tuletada, et nutitelefonist tuleks puhata.

Muidugi on tähtis inimestega ühenduses olla. Ent mis juhtub siis, kui näperdad oma telefoni iga paari minuti tagant? Kui kardad, et nutitelefon on su elu vallutanud, loe järgmisi punkte sellest, kuidas nutitelefon võib elu rikkuda, kirjutab iDiva.

Hilisõhtuti Facebookis. Kui oled sotsiaalvõrgustikust sõltuvuses, siis tõenäoliselt kontrollid iga natukese aja tagant uuendusi. Sulle võib tunduda normaalne, et viskad enne uneaega veel pilgu peale sellele, kes on uusi pilte lisanud või kes veel üleval võib olla. Aga kui mõtlema hakata, siis see komme ainult rikub su und, seega peaksid lõpetama.

Head aega, Instagram, tere, söök! Kui tihti on juhtunud, et lased toidul külmaks minna, sest sul on vaja seda iga nurga alt pildistada? Võimalus toitu pildistada on kindlasti meie elu muutunud, sest kui restoranis tuuakse toit lauale, siis hakkavad näpud lausa sügelema, et saaks toidust ilusa pildi, mille kohe netti üles riputame.

Purjus peaga Twitterisse postitamine. Oled mõned napsud võtnud ja nüüd on sul kindlasti vaja Twitteris jaurata oma endise kallima, töö või abielu üle. Järgmine kord, kui lähed välja pidutsema, ürita oma telefonist eemale hoida. Ära sega alkohoolseid jooke mobiiltelefonidega, sa ei taha järgmisel hommikul lisaks pohmellile ka häbi tunda.

Sõnumite saatmine kõndimise ajal või autoroolis olles. Sõnumite saatmine tänaval kõndimise ajal on ohtlik. Kas sa tõesti ei jaksa oodata nii kaua, et jõuaksid üle autotee või oma sihtkohta? Aga kõndimise ajal sõnumite saatmisest veelgi ohtlikum on telefoniga tegelemine autoroolis olles.

Internetis kellegagi rääkimine, kui keegi teine ootab su tähelepanu. Kas sul on kombeks telefoni vahendusel kellegagi sõnumeid vahetada, kui sinu elu kõige olulisem inimene istub sinu vastas ja ootab, et sa end talle pühendaksid? Selline käitumine on ebaviisakas ja häiriv, lõpeta see!

Telefoniga mängimine. Nutitelefonide omanikud teavad, et telefoniga mängimine on hea moodus aja veetmiseks. Või kas ikka on? Värvikirevad ja põnevad mängud võivad igaühe taas muuta 10-aastaseks lapseks. Pane parem telefon käest ja mine välja!

Telefoniga vannitoas ja tualetis käimine. Kas su abikaasale meeldib tualetis hommikust lehte lugeda? Kas nutitelefonide tulekuga on tema käitumine muutunud ja nüüd võtab mees tualetti telefoni kaasa? Isegi kui sa ei kasuta telefoni tualetis uudiste lugemiseks, siis kas pole piinlik potil istudes sõnumeid saata või lausa helistada?

E-mailide kontrollimine puhkuse ajal. Kujutle ette sellist vaatepilti: istute kallimaga ilusas kohvikus, teid ümbritseb kaunis loodus ja vestlete omavahel rahulikel teemadel. Aga siis annab su telefon märku, et keegi on sulle e-maili saatnud. Postkasti kontrollimine puhkuse ajal on äärmiselt tüütu komme. Kas oled valmis oma suhte kaalule panema, sest rikkusid puhkuse oma töökirjadega?

Foursquare on saanud sinu kinnisideeks. Kas unustasid viimane kord kinos käies märkimata, kus sa parajasti oled? Või unustasid nädalavahetusel märkimata, et oled mõnes kihvtis kohvikus? Muideks, Foursquare'i kasutamine võib tulemuseks anda selle, et saad endale jälitaja! Kas see on piisavalt hea põhjus, et lõpetada oma asukoha märkimine internetti?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles