Kuus põhjust, miks mitte kodus tööd teha

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Paljud inimesed unistavad kodus töötamisest. Sa võid terve tööpäeva olla pidzhaamas ja oled iseenda ülemus, kas ei kõla mitte imeliselt? Ent kui sa pole võimeline end distsiplineerima, siis võib kodus töötamine keeruliseks osutuda.

Karjääri- ja tööalastenõuannete portaal The Grindstone toob välja kuus põhjust, miks ei tasuks kodus töötada.

Töö ja vaba aeg segunevad. Kodu on koht, kus magad, sööd ja puhkad. Kui sa ka kodus tööd teed, siis lähevad erinevad tegevused omavahel segamini. Näiteks kui sa töötad voodis, siis kuidas saad sa voodit näha kohana, kus puhata, lõõgastuda ja seksida? Väike soovitus: kui töötad kodus, siis vabal ajal ürita võimalikult palju kodust ära käia. Mine kohvikusse või jaluta kohalikus pargis.

Distsipliin. Vaid seetõttu, et 8-tunnine tööpäev tundub tohutult pikk ja tüütu, ei tähenda see, et võiksid laiselda. Muidugi ei pruugi su tööpäevad täpselt 8 tundi kesta, aga kas saad ikka kogu vajaliku töö tehtud? Selle eest vastutad vaid sina ise. Ülemus võib sinuga muidugi meili teel või Skype'i vahendusel suhelda, ent kodus olles on nii lihtne minna näiteks lõunasööki valmistama või niisama internetis ringi vaadata. Sea endale kindlad tähtajad, et vajalik töö tehtud saaks. Pärast seda võid veidi puhata.

Erinevad segajad. Üksinda kodus töötades ei saa tüütud kolleegid sind segada, kuid segajaks võib osutuda ka televiisor või isegi külmkapp. Ürita sisse seada mingisugune graafik, mille alusel lubad endale vaid üksikuid pause tööpäeva vältel ja vaata telerit alles tööpäeva lõpus.

Motivatsioon ja julgustus. Mõnikord on tarvis, et teised inimesed sind motiveeriks. Kolleegid, kes töötavad ühiste projektide kallal või lihtsalt istuvad üksteise läheduses, annavad edasi positiivsust ja põnevustunnet. Soovitus: võta kolleegidega meili teel või Skype'i vahendusel ühendust, et saaksite üksteisele tööindu edasi anda.

Vastutamine. Kui töötad mõne projekti kallal üksinda kodus, siis vastutad sa kogu tehtud töö eest ka üksinda. Kui sa ei suuda tööd õigeks ajaks lõpetada või tegid oma tööd halvasti, siis pead tunnistama, et oled ise selles süüdi. Suhtu oma töösse kodus samuti nagu teeksid seda kontoris ülemuse valvsa pilgu all. Sinu panus on oluline.

Üksindustunne. Mõnikord on lihtsalt vaja teise inimesega kontaktis olla. Kodus töötamine võib paljuski kurnav olla. Meil pole kedagi, kellega vestelda, kellelt õppida, kellega ideid jagada või kellele kurta. Veendu, et su ümber oleks toetavad inimesed, kellega sa saad päeva jooksul rääkida. Kõige parem, kui need oleksid kolleegid, kellega saad vajadusel ühendust võtta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles