Kuidas toidusõltuvustest üle saada?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Pole vahet, kas sinu jaoks tekitab kiusatust mõni šokolaaditahvel, mis sulle lauasahtlist vastu vaatab, hommikune kohvitass, ilma milleta päev ei saa alata või kausitäis pastat, mille sa koju jõudes kiiresti ära sööd -  isudest ja sõltuvustest on võimalik üle saada. Kui teha menüüs tarku valikuid, siis on sõltuvustest kerge vabaneda.

Kohv

Tassi või kahe kohvi joomine võib tervisele kasulik olla, aga kui see sinu unerežiimi segama hakkab, siis võib-olla oled ületanud oma kofeiini tarbimise limiidi, kirjutab Yahoo! Shine. Kui suudad, võiksid muidugi päevapealt kohvist loobuda, kuid see pole kõigi inimeste jaoks sugugi lihtne. Proovi näiteks kofeiinivaba kohvi - seda näiteks 75 protsenti tavalist kohvi 25 protsendi kofeiinivaba kohviga, aegamisi võid hakata kofeiinivaba kohvi kogust suurendama.

Hommikusöögihelbed

Võib-olla ei alga sinu päev ilma kausitäie hommikusöögihelvesteta, kuid isegi suhkruvabad helbed pole hommikusöögiks parim valik. Toitumisekspertide sõnul pole suurem osa hommikusöögiks mõeldud helvestest üldse päris toit, sest nendes olevad toitained on sünteetilised. Eelista hommikusöögiks hoopis mune või söö putru.

Šokolaad

Ekspertide sõnul ei tule šokolaadi söömisest loobuda, vaid pigem tuleks jälgida, et sööksid puhast šokolaadi. Selle asemel, et haarata mõni pähklitega šokolaaditahvel, võta parem tükike 85-protsendilise kakaosisaldusega tumedat šokolaadi.

Jäätis ja külmutatud jogurt

Tõenäoliselt tunned tõmmet jäätise ja külmutatud jogurti poole, sest see on sinu jaoks lohutustoit. Tegelikult on lihtne taolist jäist magustoitu aga ka kodus valmistada ning tulemus on tunduvalt tervislikum. Püreesta paar banaani ja pane saadud segu jääkappi. Kui tahad seda serveerida, puista peale veidike tumeda šokolaadi laaste ja saadki mõnusa magustoidu.

Pasta

Selles pole midagi hullu, kui aeg-ajalt meeldib sulle nautida head pastat, ent kui makaronidest saab su igaõhtune söök, siis peaksid mõne tervislikuma alternatiivi peale mõtlema. Proovi näiteks täisteramakarone või vaheta pasta paaril õhtul mõne köögiviljaroa vastu. Makaronitooteid süües tasuks meeles pidada ka seda, et kui armastad kastmetega pastasid, siis tomatikastmed on kõige kalorivaesemad ja kooresed pastad annavad kõige rohkem kaloreid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles