Huvitatud või mitte – kuidas tõlgendada kehakeelt?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui oskad kehakeelt lugeda, siis on suhteliselt lihtne aru saada, kas mees on sinust huvitatud või mitte. Kõige ilmselgem märk on see, kuidas mees sind vaatab ja milline on tema kehahoiak sinu läheduses.

Kui tunned huvi, kas mees baarileti ääres tunneb sinu vastu huvi või mitte, siis pead vaid tema keha ja liikumist jälgima. Järgnevalt on välja toodud märgid, mis viitavad sellele, et mees on sinust huvitatud, kirjutab divinecaroline.com.

Avatud keha

Kui mees on sinust huvitatud - ja sina temast -, siis keha loomulik reaktsioon on see, et ollakse teise inimese suhtes avatud. Kui rääkida näoilmetest, siis huvitatuse korral on kulmud kaardus ja silmad suured, näidates niimoodi, et sind huvitab teise inimese jutt ja olemus. Ka pupillid võivad laieneda, et «näeksid paremini» seda, mis sulle huvi pakub. Lisaks silmadele laienevad ka ninasõõrmed, võimaldades meil seeläbi teise inimese «keemiat sisse hingata». Inimene saadab välja feromoone, mille eesmärgiks on vastassoo esindajat ligi tõmmata.

Hoolitsetud välimus

Üks oluline märk sellest, et inimene tunneb kellegi vastu huvi, on see, kui ta hakkab enda eest hoolitsema. Mehed sätivad oma särgikraed, istuvad sirgemalt, lükkavad rinna ette. Naised kipuvad oma juukseid sättima ning lükkavad juuksed näost eemale, et mehed neid paremini näeksid. Kui märkad, et su silmarõõm on enese eest rohkem hoolitsema hakanud, siis on see alateadlik märk tema poolt, et ta tahab sulle muljet avaldada.

Keha esikülg

Kui mees tunneb sinu vastu huvi, siis eelistab ta seista ja istuda nii, et ta on sirgelt sinu ees otsevaates, et saaksid teda paremini jälgida. Kehakeeleekspertide sõnul on oma esikülje eksponeerimine seksuaalne vihje teisele inimesele. Mida rohkem sa teist inimest otsevaates näed, seda atraktiivsemaks ta sinu jaoks muutub ja ühtlasi sina tema jaoks. Pööra oma keha täielikult mehe poole ja jälgi, kas tema teeb sama. Kui teeb, siis võid kindel olla, et ta on huvitatud.

Märke, et mees pole huvitatud

Kui sa pole mehe kehakeelt jälgides kindel, kas ta tunneb huvi või mitte, vaata igaks juhuks tema jalgu. Kui ta tunneb huvi, siis on ta jalad sinu poole pööratud. Kui ta jalad on suunatud aga lähima väljapääsu suunas, peaksid võib-olla mõne uue silmarõõmu leidma. Kui inimene meile ei meeldi, siis me alateadlikult lükkame oma jalad temast eemale.

Teised märgid mehe leigest huvist võivad olla veel see, kui ta oma keha täielikult sinu poole ei pööra, kui ta väldib silmsidet ja tema liigutused pole eriti elavad. Kui mees hoiab oma liigutused range kontrolli all ja väldib sinu puudutamist, siis ei pruugi ta sinust eriti huvitatud olla. Tähele tasuks panna ka seda, kas ta nõjatub sinu poole või sinust eemale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles