Video: mida sünnitama minnes haiglakotti pakkida?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Väidetavalt sünnib vaid viis protsenti beebidest eelnevalt määratud sünnitustähtajal. Seetõttu oleks kasulik sünnituskott igaks juhuks juba varakult kokku panna.

Emmede klubi koostas lapseootel naistele abiks haiglakoti nimekirja. Kindlasti tasub seda kriitilise pilguga vaadata - mis just sinul vaja on? Lõpust leiad ka lisakommentaare - kõike sellest nimekirjast ei pea ilmtingimata kaasa võtma.

NIMEKIRI

    Rasedakaart ja isikut tõendav dokument

    Kott, kuhu asjad panna

    Riided emale

    Riided beebile

    Mugav aluspesu

    Hommikumantel

    Sussid

    Sidemed

    Pesemisvahendid

    Fotokaamera ja laadija

    Telefon ja laadija

    Söök-jook

    Meelelahutust (raamat, ristsõnad)

    Sülearvuti ja laadija

    Imetamisrinnahoidja

    Mähkmed

    Suur rätik

    Nibukreem

Tavaliselt on haigla poolt olemas öösärk, hommikumantel ja rätikud, kuid loomulikult võite kasutada nii sünnitusel kui sünnitusjärgsetel päevadel enda mugavaid riideid. Lisaks võiks kaasa võtta ka imetamisrinnahoidja ja vahetusjalatsid.

Sidemeid kulub vahetult pärast sünnitust enamasti üsna palju. Päris esimesteks päevadeks võiks olla suurema imavusega sidemed ning hea, kui sidemed ei ole sünteetilisest, vaid hästi hingavast materjalist.

Lisaks enda asjadele võiks ühtteist ka lapsele sünnitusmajja kaasa võtta. Kas sa tahad need kohe kaasa võtta või saab keegi lähedane hiljem haiglasse järgi tuua, on jällegi igaühe enda valik.

Mähkmed on olemas haigla poolt, aga võimalik, et mõnikord läheb neid vaja rohkem kui kohapeal olemas.

Lapse nahale on vesi kõige kasulikum. Kui võimalik, pese tema peput ikka kraani all. Haiglas võivad niisked salvrätikud siiski ära kuluda - võib-olla ei saa ema veel väga hästi liikuda või ei jõua last tõsta. Võimalik, et neid ei lähe vaja, aga hea, kui need on igaks juhuks olemas.

Haiglas pakutakse küll emale süüa, kuid sünnituse ajaks võiks siiski veidi süüa-juua kaasa võtta. Iseasi, palju ema üldse midagi süüa tahab, kuid tõenäoliselt võib pika ootamise peale ka isal kõht tühjaks minna. Vali midagi sellist, mis ei lähe kergelt halvaks ning annab palju energiat. Hästi sobivad näiteks puuviljad, pirukad, pähklid, müslibatoonid, tume šokolaad. Võta kaasa midagi joodavat. Parim on puhas gaseerimata vesi, aga sobib ka turgutav taimetee või mahl.

Võib tunduda, et neid asju on päris palju, aga kõike ei pea kohe kaasa võtma. Kõige tähtsam on siiski, et sinuga oleks sünnitama minnes kaasas isikut tõendav dokument ja rasedakaart.

Kindlasti tasub lapsele asju ostes ette mõelda, et turvahälli on beebil vaja juba haiglast koju tulles. Turvalisus ennekõike!

Vaata ka videot!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles