Külm suitsukanapirukas tuunikalalisandiga

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kokaraamatute päev Solarise keskuse Apollo raamatupoes
Kokaraamatute päev Solarise keskuse Apollo raamatupoes Foto: Priit Brikker

Apollo 2013. aasta parima käsiraamatu «Parimad pirukad» autorid Pille Enden, Lia Virkus, Tiina Lebane näitasid suurel kokaraamatute päeval, kuidas teha suitsukanapirukat kaheksale.

See pirukas on üks kiire kokkaja lemmikutest, sest ühendab endas nii krõbeda pirukataina, mahlase suitsukana kui pikantse salati. Piruka valmistamisega võid alustada juba eelmisel päeval, küpsetades valmis põhja ja segades kokku kalalisandi.

Valmistamisaeg: 35 minutit + 15 minutit ahjus.

Tainas:

3 dl nisujahu

100 g võid

0,5 tl soola

2‒3 sl külma vett

Täidis:

250‒300 g suitsukanafileed

1 väike jääsalatipea

1 väike punane sibul

1 purk (200g) purustatud tuunikala vees

1 sl sinepit

1 sl sidrunimahla

0,5 dl oliiviõli

soola ja jahvatatud pipart

Haki külm või, jahu ja sool puruseks seguks. Lisa külm vesi ja sega kiiresti tainaks. Suru tainas 24 cm läbimõõduga lahtikäiva vormi põhja ja äärtele, torka kahvliga auklikuks ja tõsta vähemalt pooleks tunniks külma.

Seejärel küpseta pirukapõhja 225-kraadise ahju keskosas 15 minutit. Lase täiesti maha jahtuda.

Vahepeal nõruta tuunikala. Lisa sinep, sidrunimahl, õli ja maitseained ning sega kergelt kloppides läbi. Rebi salatilehed väiksemaks, lõika kanafilee suupärasteks tükkideks ja haki sibul peeneks. Tõsta küpsenud pirukapõhjale salatilehed ja puista üle hakitud sibulaga.

Söö kohe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles