Mooduseid, kuidas valetajat ära tunda

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kahjuks puutume valede ja valetajatega kokku rohkem kui ilmselt tahaksime. Meid petetakse poodides, meid petavad meie äripartnerid ja isegi sõbrad valetavad mõnikord.

Millised märgid viitavad sellele, et inimene võib valetada? Genius Beauty jagab nõuandeid.

Ta katab käega oma suu. See žest pärineb suures osas meie lapsepõlvest. Aju üritab alateadlikult ennetada seda, et vale huulte vahelt läbi lipsaks. Seega, kui inimene valetab, siis katab ta tahtmatult käega oma suu. Ta ei pruugi tervet suud katta, aga isegi kui ta hoiab paari sõrme või kätt suu ligidal, siis võid kahtlustada, et ta valetab.

Ta katsub oma nina. See on üks kindlamaid märke, et inimene valetab. Valetades toodab keha adrenaliini ja kapillaarides olev veri hakkab kiiremini ringlema. Kuna ninaotsas on palju pisikesi veresooni, siis hakkab ninaots sügelema ja inimene tunneb vajadust seda sügada või puudutada.

Ta hõõrub oma silmalaugusid. Kui me valetame, siis kardame oma vestluspartnerile silma vaadata ja üritame oma silmi peita. Seega tekib tahtmine pilk mujale pöörata või katsuda või hõõruda oma silmi. Valetaja kardab, et talle jõutakse jälile, seega ta üritab vältida silmsidet.

Ta sikutab oma kõrvalesta. Ka see žest pärineb lapsepõlvest, kui tahtsime oma vanemate kurjustamise eest põgeneda ja kõrvad kätega katta. Kui inimene on närviline, siis ta sikutab või sügab oma kõrvalesta. Kui ta puudutab oma kõrvu, siis ta üritab vabastada end oma valedest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles