Toiduteadlane: E-aineid ei tasu karta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kummikommid sisaldavad hulgaliselt kahjulikke lisandeid.
Kummikommid sisaldavad hulgaliselt kahjulikke lisandeid. Foto: Arno Saar/ SL Õhtuleht

Inimestel ei maksaks karta tooteid, mis sisaldavad palju E-aineid, kuna tegelikult ei ole lisaained midagi hirmsat, ütles TTÜ toiduainete instituudi toiduteaduse õppetooli juhataja professor Raivo Vokk.

Professor tõi ETV saates «Terevisioon» näite, et tähistuse E300 on jahuparendaja askorbiinhape, mille näol on tegemist vitamiin C-ga, vahendasid ERR uudised. Toiduvärv E101 on aga tema sõnul vitamiin B2.

Ainsad lisaained, mille eest Vokk inimesi hoiatas, on toiduvärvide grupis ehk ained E100 ja sealt edasi olevad asovärvid.

Tema sõnul on seaduse kohaselt tootjal õigus lisaained märgistada nii aine nimetuse, numbriga või ka mõlemaga ning seetõttu ei vasta tõele inimeste arusaam, et kui toote koostisosade loendis puuduvad E-d, siis pole toote valmistamisel kasutatud lisaaineid - näiteks tõi ta naatriumglutamaadi, mis on samuti lisaaine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles