Aasta koka tiitli pälvis Martin Meikas Pädaste mõisast

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Meikas.
Martin Meikas. Foto: Mihkel Maripuu

Eile õhtul selgus toidumessi raames toimunud peakokkade galal aasta kokk - tiitli pälvis Martin Meikas Pädaste mõisast.


Eelvõistluste alusel pääses parima koka lõppvooru 8 finalisti.

Finaalüritusel osalesid lisaks tiitlivõitjale veel: Aleksei Popov Silk Sushi Bar'ist, Dmitri Haljukov Ammende Villast, Juhan Heinsalu restoranist Aed, Koit Uustalu restoranist Nero, Meelis Jääger restoranist Vertigo, Rustam Tsikolovets restoranist Korsaar ning Üllar Randmäe restoranist Monaco.

Finaalvoorus tuli osavõtjatel sama sisuga toidukorvist, mis oli eelvoorus, valmistada eelroog, pearoog ja dessert. Lisaks tuli iga roa juurde valida sobilik vein ette antud valikust.

Roogade valmistamiseks oli aega 4,5 tundi. Toidud serveeriti taldrikutel, millest üks pandi välja messikülastajatele vaatamiseks ning viis kohtunikekogule maitsmiseks ja hindamiseks.

Kohtunikekogu hindas lõppvoorus Põhjamaade standardi kohaselt iga toidu puhul eraldi toidu maitset, roa välimust ning töövõtteid ja professionaalsust.

Võistluste peaauhind oli 10 000 krooni ning võitja kuulutati tiitli «Aasta kokk 2009» omanikuks, sellega koos anti üle ka Profexpo rändkarikas.

Aasta kokk 2009 oli 15. korda toimuv Eesti kööki, restoranikultuuri ja toitu edendav üritus, mida korraldasid Eesti Peakokkade Ühendus (EPÜ) ja Profexpo OÜ.

Aasta koka tiitli võitjad läbi aegade:
1995 Tarmo Kebbinau
1996 Eveli Limbach
1997 Anti Lepik
1998 Priit Toomits
1999 Edgars Kubetskis
2000 Hendrik Voolmaa
2001 Oleg Alasi
2002 Heidi Pinnak
2003 Vladislav Djatshuk
2004 Dmitri Bannikov
2005 Inga Paenurm
2006 Christen Agu
2007 Oleg Sõtsov
2008 Peeter Pihel

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles