Toiduained, mis mõjuvad hästi naise tervisele (ja suguelunditele)

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Vagiina on väga oluline kehaosa ja sellest eest tuleb õrnalt hoolitseda. Millised toidud mõjuvad vagiinale ja tervisele üldiselt väga hästi?

Jogurt - klassikaline vagiinatoit! Jogurt ei mõju hästi vaid kõhule, vaid selle probiootilised omadused aitavad hoida ka su pükstes normaalset tasakaalu, kirjutab blisstree.com.

Toiduained, milles on palju fütoöstrogeeni - näiteks soja ja linaseemned, õunad ja seller. Nende toiduainete tarbimine aitab vagiina loomulikult niiskena hoida.

C-vitamiin - kõik C-vitamiini sisaldavad toiduained mõjuvad hästi imuunsüsteemile ja ka vagiinale.

Küüslauk - küüslaugu antimikroobsed omadused muudavad selle ideaalseks toiduaineks, mis hoolitseb naissuguelundite eest.

Jõhvikamahl (magustamata) - järjekordne vagiinatoit, mis aitab näiteks kuseteedepõletikku ravida. Jõhvikamahl muudab uriini happelisemaks, mis võib küll veidralt kõlada, aga täpselt selline peabki uriin olema.

Hoiduda tasuks suhkrust, lihtsüsivestikutest ja teatud antibiootikumidest. Suhkur soodustab kandidoosi kasvu vagiinas ja lööb kogu normaalse tasakaalu suguelundites segi, tekitades ebamugavust ja põletikke. Oluline on ka rohkelt vedelikke tarbida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles