Miks on tomatid kasulikud ja kuidas nende abil näonahka kaunimaks muuta?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tomatid on igal ajal poest ja turult kättesaadavad ning neid leidub reeglina igas köögis. Mõni inimene armastab tomatit küpsetatud kujul, mõnele meeldib tomat jällegi toorelt. Ent tomatid on võimelised vabade radikaalidega võitlema ning mõjuvad ka nahale imeliselt.

Nahaarst Vijay Singhal selgitas, miks on tomatid just naha jaoks olulised ja pakkus välja mooduse, kuidas tomatite abil saada särav näonahk, kirjutab healthmeup.com.

«Tomatites leidub lükopeeni, mis on antioksüdant ja millel on vananemist pidurdav toime. Lisaks on tomatites palju vitamiine, mis on nahale kasulikud,» sõnas Singhal.

Lükopeen on kasulik veel järgmistel põhjustel:
- suurendab sperma kogust;
- ennetab suhkurtõbe;
- ennetab südamehaiguseid;
- ennetab osteoporoosi;
- kaitseb nahka päikesekahjustuste eest.

Kas tomateid tasuks pigem süüa või otse nahale määrida? Dr Singhali kinnitusel on parem tomateid süüa, sest sel viisil saab kogu organism kasulikke aineid.

Kuidas tasuks aga tomatitega näonahka puhastada? «Purustage tomatid ja kandke viljaliha näole. Laske pool tundi seista ja peske siis maha. Tulemuseks on särav jume,» soovitas Singhal. Ta lisas, et selline kodune «näomask» aitab ka nahaprobleemide vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles