Pavlova tort

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pavlova
Pavlova Foto: koogikunstnik.blogspot.com

Toidublogija Greetel õpetab oma blogis, kuidas teha Pavlova torti.

Beseepõhi:

8 munavalget

0.5 tl soola

400 g suhkrut 

4 tl maisitärklist

1 tl vaniljeekstrakti või 1 vaniljekauna seemneid

2 tl valget veiniäädikat

Täidis:

4 dl (vahustamata kujul) vahukoort

400 g kohupiimakreemi

1 tl vaniljeekstrakti 

natuke suhkrut

umbes pool kg maasikaid

Valmistamine

Kuumuta ahi 160 kraadini. Joonista küpsetuspaberile 28 cm diameetrine ring. Klopi munavalged soolaga tugevaks vahuks. Lisa tasahaaval suhkur ja vahusta edasi, kuni vaht on tugev ja läikiv. Nüüd puista peale maisitärklis, veiniäädikas ja vaniljeekstrakt. Sega tasakesti läbi.

Määri küpsetuspaber õliga kokku, et Pavlova sellelt hiljem kätte saaks. Tõsta vaht joonistatud ringi peale - ääred peaksid jääma kõrgemad kui keskmine osa, sest täidis läheb hiljem sinna sisse. 

Tõsta kook ahjuplaadiga ahju ja vähenda kuumust kohe 110 kraadini.  Küpseta ahjus poolteist tundi. Pavlova peab väljast olema kuivanud ja küps. 

Kui põhi on valmis, keera kuumus maha ja tee ahjuuks veidi paokile - lase põhjal ahjus jahtuda. Seejärel libista kook ettevaatlikult sobivale alusele. 

Täidise jaoks vahusta koor suhkruga, lisa kohupiim, vaniljeekstrakt ja sega veelgi. Kata Pavlova süvend kreemiga ja kaunista maasikatega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles