Kolm valet, mida vallalised endale suhete kohta räägivad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui su mõtteviis on sarnane enamiku inimeste omale, siis on sul tõenäoliselt elav fantaasia, mis kujutab sageli ette, kui äge sa suudaksid olla, kui sa ainult...

Kui sa ainult oleksid lotovõitja, saledam, armunud, töötaksid oma unistuste töökohas, lahutaksid, saaksid lapsevanemaks... See nimekiri on lõputu. Kinnitame endile sageli, et on olemas üks (või enam) välist tegurit, mis seisavad ees meie õnnel, kordaminekutel ja mis takistavad meid parema elu suunas liikumast, kirjutab YourTango.

Vallalised inimesed, kes ihkavad suhet, kinnitavad endile sageli teatud valesid suhete kohta.

«Suhtes olles oleksin motiveeritum, et olla lahkem, andestavam, järeleandlikum...»

Kas oled kunagi kuulnud ütlust, et «kuhu sa ka lähed, seal sa oled»? Kui sa ei suuda kompromissile jõuda (või teed seda vaid suure vihaga), siis tead, mis? Selle «ideaalse kaaslase» leidmine ei muuda sind mingil maagilisel moel. Veelgi enam, pikaajalise suhtega kaasnev haavatavus ja intiimsus võivad pigem võimendada olemasolevaid negatiivseid emotsioone ja ebakindlust.

Suhted on imelised õpetajad, kuid see, mida nad paljastavad, on tõlgendatav vaid meie endi poolt. Kui oled ebameeldiv, isekas ja järeleandmatu ning leiad kellegi, kes siiski tahab sinuga koos olla, tood kõik oma negatiivsed omadused ka suhtesse.

Koomik Chris Rock on kunagi naistele hoiatuseks öelnud, et uue mehega kohtudes, kohtud sa kõigepealt meeste esindajaga, kes räägib ja teeb vaid õigeid asju. Teatud aja möödudes see esindaja aga lahkub ning asemele tuleb mehe tõeline olemus. Sama kehtib meie kõigi puhul - võid ju mõned isikuomadused «peitu» panna, kui uus mees ilmub su ellu, kuid ajapikku tuleb tõeline sina välja. Kas sinu tõeline olemus ei võiks olla terve, enesekindel ja positiivne?

«Kui ma oleksin abielus, siis ma kunagi ei...»

Üks vallaliseks olemise eeliseid on see, et sa võid rahulikult istuda kriitiku toolil ja teiste suhteid maha teha. Vaatad oma õde, ülemust või parimat sõbrannat ja ütled: «Ma ei suuda uskuda, et ta sellist asja talub» või «kui mina oleksin tema, siis kõnniksin uksest välja ega tuleks kunagi tagasi».

Tõde on aga see, et sa ei oska kunagi ette ennustada, kas sa teed mõnda asja või muutud teatud inimeseks. Samuti ei oska sa ette näha, mis toimub kahe inimese vahel suletud uste taga. Pealegi on tunduvalt tõhusam ja parem keskenduda sellele, mida sa tahad ning selles suunas pürgida. Meie kriitika teiste inimeste suunas ütleb nii mõndagi selle kohta, kuidas me iseendasse suhtume.

«Kui ma kohtan õiget inimest, siis lähevad ka kõik ülejäänud asjad õiget rada pidi»

Võime kõik vabalt Hollywoodi filme süüdistada selles, et meis on tekkinud uskumus, justkui suhted ei vaja suurt tööd. Armunud olemine ei tähenda seda, et sa ei muutu kunagi vihaseks ega saa haiget.

Kui eeldad, et partner tekitab sinus parema tunde oma keha suhtes, mis juhtub aga siis, kui ta on liialt väsinud või tema tähelepanu on hajutatud, et sind pidevalt kiita ja julgustada? Kas sa ei arva, et võid muutuda vihaseks ka siis, kui abikaasa unustab teha midagi, mida sa korduvalt palunud oled? Mis saab siis, kui ta sööb viimase tüki su lemmikkooki, mille sa endale hoidsid, kuid tema ei näe selles mingit probleemi? Meie jaoks õttetud pisiasjad võivad mõne teise inimese vihaseks ajada ja sellega tuleks arvestada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles