Millised on õnnelike vallaliste saladused?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kohtingusaadete produtsendid ei taha, et sa seda teaksid. Armastuse leidmist õpetavad eneseabiraamatud hoiavad seda saladuses. Isegi mõned su lähedastest sõpradest võivad oma suud kinni hoida. Aga see on tõsi. Paljud vallalised inimesed on oma suhtestaatusega väga rahul.

Nad ei igatse seda üht ja ainust ega nuta publis õlleklaasi kõrval. Nad elavad oma vallaliseelu õnnelikult ega tee mingeid ettekäändeid. Mis on nende inimeste saladuseks? YourTango annab veidi aimu.

Nad jälgivad ja tunnevad iseennast. See on oluline samm iseenda tundmaõppimiseks. Mõtle näiteks «kellegi leidmise» peale. Kas kinnitad endale ja teistele, et tahad leida Härra Õiget, kuid samas on see tegevus sinu jaoks ebaolulisem kui näiteks riidekapi koristamine või vanade e-kirjade kustutamine? Võib-olla sulle tundub, et pead «kellegi leidma» vaid seetõttu, et tunned ühiskondlikku survet. Võib-olla ei taha sa seda praegu teha, pigem keskenduksid sellele hiljem. Õpi end tundma. Tea oma soove.

Nad otsustavad ise, kes on nende jaoks erilised. Võib-olla on nende elus vaid üks eriline inimene, kelleks on mõni lähedane sõber või sugulane. Võib-olla on nende elus terve grupp tähtsaid inimesi, teiste hulgas sugulased, sõbrad, õpetajad ja naabrid.

Nad teadvustavad, et mitte igaüks ei taha kogu aeg kellegi teisega koos olla, hoolimata sellest, kui eriline see teine inimene on.

Nad teavad, et me kõik tahame vahepeal veeta aega üksinda ja vahepeal koos teiste inimestega, ja et üksioleku ning teistega koos oleku eelistused on erinevate inimeste puhul erinevad. Kui vallaline inimene tahab üksinda olla, siis keegi ei keela tal seda teha. Kui ta tahab koos sõpradega väljas käia, siis ka selle üle otsustab tema ise.

Nad teavad, kas neile meeldib olla sõltumatu või mitte. Ameerikas 100 inimese seas läbi viidud uuring - kõik olid üle vanemad kui 40 ning terve elu vallalised olnud - tõestas, et sõltumatus ja heaolu olid nende inimeste jaoks lahutamatud. Mida sõltumatumad nad olid, seda vähem kogesid nad negatiivseid tundeid. Abielus olnud inimeste jaoks on see vastupidine: mida rohkem nad pidid üksinda asjadega hakkama saama, seda negatiivsemad tundeid neid valdasid.

Nad mõistavad, et mõned inimesed on südames vallalised. Inimesed, kes on südames vallalised, elavad kõige paremat ja mõttekamat elu vallalistena.

Vallalised, kes tahavad abielluda, mõistavad, mida abielu tegelikult tähendab. Nad ei eelda, et abielu muudab neid kelleski, kes nad siiani pole olnud. Uuringud on näidanud, et pikalt vallalisena elanud inimesed, kes on lõpuks abiellunud, ei ole abielus olles õnnelikumad kui varemalt.

Nad teavad midagi, mida laialdaselt ei teata - paljude jaoks muutub vallalise elu aja jooksul vaid paremaks. Kuigi ühiskonnas kiputakse arvama, et üksikud inimesed ei ole õnnelikud, ei vasta see tõele. Uuringud on näidanud, et vallalised inimesed muutuvad üha vanemaks saades järjest õnnelikumaks. Nad on oma eluga rohkem rahul ja tunnevad end kindlamalt, teiste arvamused ei kõiguta neid eriti. Nad ei mõtlegi eriti sellele, et on vallalised, neil on lihtsalt niivõrd palju asju pidevalt käsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles