Doonorid saavad täna-homme vereloovutamise eest mune

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keedetud muna sisaldab palju kasulikke aineid.
Keedetud muna sisaldab palju kasulikke aineid. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Homme on rahvusvaheline munapäev ja sel puhul kingivad Tallegg ja Põhja-Eesti Regionaalhaigla verekeskus kõigile vereloovutajatele karbi Tervisemune.

«Tallegg tähistab rahvusvahelist munapäeva juba kuuendat korda. Munapäeva tähistatakse Rahvusvahelise munakomisjoni soovitusel rohkem kui 50 riigis üle maailma erinevate üritustega: peamiselt kasutatakse võimalust rääkida munast kui ainulaadsest toiduainest,» kommenteeris ettevõtmist Talleggi juhatuse esimees Teet Soorm.

Firma annab veel täna verekeskusele üle ligi 360 karpi keskmise suurusega Tervisemune ja need lähevad jagamisele kõikides verekeskuse loovutuskohtades ning ka verekeskuse väljasõitudel täna ja homme, nii kaua kuni mune jätkub. 

Maailmas tähistatakse munapäeva juba 12. korda. Rahvusvaheline munakomisjon soovitab munapäeva tähistada mitmel põhjusel: munad on kuulunud inimese toidusedelisse juba tuhandeid aastaid, muna on kõige toitainerikkam ja kogu maailmas üks odavamaid toiduaineid ning seda tarbitakse väga erinevates kultuurides kõikidel kontinentidel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles