Tallinki peakokk osutus Soome parimaks austriavajaks

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Austrid.
Austrid. Foto: Bildhuset/Scanpix

Tallinki peakokk Anti Lepik saavutas möödunud nädalavahetusel toimunud Soome austriavamise meistrivõistlustel esikoha nii loodusliku Belon`i austri kui ka kasvandustest pärit Fin de Claire'i austri võistlusklassis.


Meistrivõistluste üldvõit lunastab Lepikule automaatselt edasipääsu austriavamise maailmameistrivõistlustele.

Anti Lepik osaleb enda sõnul Soome austriavamise meistrivõistlustel seetõttu, et Balti riikides neid ei korraldata, samas on maailmameistrivõistlustel osalemise eelduseks just kohalikel meistrivõistlustel heade kohtade saavutamine.

«Soome meistrivõistlustel olen tulnud esikolmikusse mitmeid kordi, kuid mõlemas võistlusklassis esikoha võitmine tuli esmakordselt,» lausus Lepik.

Eesti on olnud MM-il esindatud kolm korda, 2007. ja 2008. aastal Anti Lepikuga ning 2005. aastal Inka Kelleriga.

2008. aastal saavutas Lepik Soome austriavamise meistrivõistlustel mõlemas võistlusklassis kolmandad kohad. Maailmameistrivõistlustel pidi ta mullu leppima kümnenda kohaga. 2007. aastal oli Lepik maailmameistrivõistlustel suisa neljas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles