Koolilaste eriliseks lemmikuks on hakklihakaste

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Söögivahetunnis läheb hästi kaubaks hakklihakaste.
Söögivahetunnis läheb hästi kaubaks hakklihakaste. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Koolilaste lemmiktoitudeks on kartulipuder, kanatoidud ja erinevad lihakastmed, eriti aga hakklihakaste, rääkis 30 Eesti õppeasutust toitlustava firma Fazer Amica turundusdirektor Rita Reim.

Samuti teevad õpilased taldrikud tühjaks siis, kui laual on kalapulgad või mõni makaroniroog.

Reimi hinnangul on laste toidueelistused aastatega muutunud tervislikumaks. Fazer Amica on koolide toitlustamisega tegelenud alates 1998. aastast ja selle aja jooksul on kahanenud saiakeste-pirukate müük ning üha rohkem õpilasi eelistab korralikku koolilõunat muule ebatervislikule.

Reimi sõnul saab lastele nüüd pakkuda rohkem erinevaid toite ja isegi supi peale ei kirtsutata nina. Lisaks on mõjunud positiivselt koolipiima programm - lapsed söövad ja hindavad piimatooteid üha enam.

Teistest vanuserühmadest paistavad tervislikuma toidu eelistamisel silma gümnasistid. «Suuri erinevusi ei ole, kuid keskkooli õpilased on valmis sööma rohkem mitmekesisema menüü järgi erinevaid toitusid, samuti toidu kõrvale salateid ning puu- ja juurvilja,» ütles Reim.

«Algklasside ja põhikooli õpilased ei tunne erilist huvi salatite ja juurviljade vastu, kuid aastatega on muutunud olukord siiski paremaks ja ka väikesed on hakanud aja jooksul hindama toidu kõrval salateid ning tooreid puu- ja juurvilju.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles