Galerii: Kaubamaja tutvustas sügistrende

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Käesoleva aasta sügismood on inspiratsiooni ammutanud ajaloo tagatubadest – kuninglikud kangad ja mustrid, karusnahad, pitsid ja ajaloolised ornamendid pakuvad moe malelaual tõeliselt külluslikku vaatemängu.

«Selle sügise moekamad naised ja mehed on pärit justkui aristokraatlikust maamõisast,» rääkis Kaubamaja kaubandusdirektor Edward Köster. «Jakid, püksid ja kleidid on kaetud luksuslike barokkmustrite ja kuldsete motiividega. Kui lisada juurde veel vöötatud piht, ratsasaapad ning elegantne peakate, on lõpptulemus üheaegselt šikk ja mänguline.»

Sügise värvigammas esineb nii kirkaid paabulinnutoone kui raskeid juveelivarjundeid. Hooaja kirevaim osa koosneb türkiisist, lillast, kuldsest ja sinepikollasest. Kuninglikud rohelised, sinised ja veinitoonid lisavad rõivastele sügavust ning paletil on kindla koha leidnud sügav must, mis mõjub läigete ja mustrite külluses rahustavalt.

Kuninglikud kangad annavad rõivastele veelgi luksuslikuma ilme – nii palju brokaadihelke, siidi, sametit ja pitsi kui tänavu kohtab moes harva.

«Sügisrõivaste üks olulisemaid omadusi on kaitsta külma ja tuule eest – seega kihilisus, metsikute karvakraedega ülerõivad, karusnahksed vestid ning maalähedased paksud kampsunid on tänavu asendamatud moeasjad,» märkis Edward Köster. «Maaidüll kõnnib aga käsikäes jõuliste sõjarditega, kus meestemoe olulisimaks märksõnaks on militaristlikud kamuflaaž mustrid. Pehmet naistemoodi aga täiustavad eksootilised loomad, eesotsas metsiku leopardiga.»

Ajaloohõnguliste teemade kõrval mõjuvad sügises äkiliselt minimalistlikud must-mustal ja mustvalged kombinatsioonid, mille graafilised mustrid ja terav siluett ei jää kindlasti tähelepanuta. Naha ja kanga kombinatsioonid, vahelduvad läikivad ja matid pinnad, lukud, needid, tugev õlg ja silmapaistev piht mõjuvad siin jõuliselt ja kehtestavalt.

Moekatest detailidest tasuks naistel sel hooajal tähele panna kõige uuemat pükste pikkust – rabavalt uue ja tänapäevase siluetina mõjuvad pahkluid paljastavad püksid. Seelikud seevastu ulatuvad midist maani, mis on sajandeid olnud naiselikkuse ja elegantsi tunnuseks.

«Pilkupüüdev detail sel sügisel on kindlasti vöö, mis ei kogu aga stiilipunkte üksnes naistemoes, vaid lisab teravust ka meeste siluetile. Seejuures ei kuulu rihm ainult pükste peale, vaid annab iseloomu ka pintsakule, jakile ning mantlile,» selgitas Edward Köster.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles