Kuus põhjust, miks seks aitab kauem elada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Hiljuti näitas ühe Briti psühholoogi uuring, et regulaarse seksuaaleluga inimesed võivad välja näha kuni seitse aastat nooremad. Aga mis täpsemalt põhjustab seda, et seks tagab pikema ja tervema elu? Uuringuid sel teemal on jalaga segada.

Huff Post pani kirja kuus viisi, kuidas seks inimesi nooremaks ja tervemaks teeb.

Kõigest seksimisele mõtlemine parandab kognitiivseid võimeid

HollanditeadlaneJensFörster leidis, et seksuaalrahuldusest tulenev vabanemistunne soosib aju arengut. Isegi need, kes kõigest mõtlesid seksile, said kriitilist mõtlemist nõudvate ülesannetega paremini hakkama. Ka Princetoni ülikooli uuringust tuli välja, et seks stimuleerib aju.

Seks aitab stressi vastu

Uuringud on näidanud, et regulaarse seksi harrastajatel on stressirohketes olukordades madalam vererõhk, seega tulevad nad pinge all paremini toime.

Seks toetab immuunsüsteemi

Uurijad PennsylvaniastWilkesi ülikoolist leidsid, et neil, kes seksivad nädalas korra või kaks, on organismis rohkem IgA tüüpi antikehi võrreldes nendega, kes seksivad harvem. Nii et järgmine kord kui tunned, et hakkad põduraks jääma, poe oma kallima kaissu.

Seks vähendab südamehaiguste riski

Lisaks on uuringutega selgeks tehtud, et mehed, kes seksivad vähemalt kaks korda nädalas, haigestuvad koks korda väiksema tõenäosusega südamehaigustesse.

Seksil on valuvaigistav toime

Peale selle, et seks tõestatult vähendab peavalu, leidis Philadelphiast pärit artriidispetsialist George E. Erlich, et 70 protsenti artriidipatsientidest tunneb pärast vahekorda vähem valu. Seksuaalerutus stimuleerib adrenaliininäärmeid, mis toodavad kortisooli. Kortisool leevendab liigesevalu.

Seks aitab paremini magada

Laura Bermani uuringud kinnitavad seda, mida paljud isegi on korduvalt kogenud. Nimelt mõjuvad seksi ajal vallanduvad endorfiinid väga lõõgastavalt ja rahustavalt. Seetõttu on pärast seksi eriti magus uni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles