Lugeja kirjutab: kolm nõuannet, kuidas meestega käituda

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Naine24 postkasti saabus kiri lugejalt, kes annab teistele naistele nõu, kuidas meestega paremini suhelda.

Elu on palju ilusam kui asjad lähevad just nii nagu sina seda soovid. Loomulikult pole miski ega keegi siin maamunal täiuslik ning halb ajastus ja kehv juhus võivad kõik meie püüdlused pahupidi keerata. Samas tahaksin ma kirjutada oskusest, mis meil, naistel, elu kordades meeldivamaks teevad - oskusest mitte eales nõuda, kuid alati saada.

Naised kurdavad nii tihti, et mehed ei saa aru, mida nad tahavad ning ei tee eales seda, mida neilt oodatakse. Jutt ei käi mitte ainult kallimast, vaid ka meesülemusest, töökaaslasest, ettekandjast jne - kõigist, kes meie igapäevategemistega kas või veidi seotud on. Paljud väidavad, et peavad korduvalt nõudma, enne kui asju üldse liigutama hakatakse.

Siiski on elu näidanud, et oma tahtmist saada polegi nii raske. Kuidas seda saavutada?

Ole viisakas

Meestele meeldib, kui nendega viisakad ja aupaklikud ollakse. Kenal ja väärikal moel millelegi viidates või küsides saad soovitu palju tõenäolisemalt kui seda bravuurikalt nõudes. Pigem küsi, mida tema asjast arvab, mida tema sinu olukorras teeks jne. Talle meeldib sõna sekka öelda ning tunda end osanikuna.

Rolli mängib ka õige hääletoon - jälgi, et see ei oleks närviline ja nõudev. Elu on näidanud, et enamik inimestest ei taha teise soovile vastu tulla, kui tunneb, et on sunnitud midagi tegema.

Leia alternatiiv

Lase tal tunda, et tema on antud olukorras võitja, leides asjale alternatiiv, juhul kui sa soovid midagi muuta. Saan siinkohal tuua näite oma sõbrannast, kes mind sellele teemale mõtisklema ajendas. Ta soovis saada vaba päeva, kuid selleks käskis ülemus tal minna koos temaga kliendi juurde ajal, mis sõbrannale ei sobinud. Õnneks leidis ta geniaalse lahenduse, esitades  kliendile hoopis kutse nende juures kontoris kohtuda. Ülemus võitis aega ja raha, mis oleks kaugele sõitmiseks kulunud.

Ole tänulik

Kui su soovidele on kord vastu tuldud, ära unusta selle eest kiita ja tänada. Anna talle teada, kui tähtis ja vajalik see sulle oli. Kellele see ei meeldiks? Samuti võid kindel olla, et selline suhtumine teeb järgmisel korral asja palju lihtsamaks.

See on kunst, mida omandada: mitte eales nõuda, kuid alati saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles