Allan Roosileht: eliitkooli õpetaja ei pruugi olla parem kui tavakooli õpetaja

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allan Roosileht
Allan Roosileht Foto: Meelis Tomson

Raadiohääl ja endine õpetaja Allan Roosileht ütles ajakirjale Naised, et tema meelest pole vahet, millises koolis laps õpib, kui ta õppida tahab.

«Eliitkoolis püsid ehk kindlamalt, aga seal ei pruugi sageli maksta teadmised, vaid pigem raha,» märkis Roosileht. «Kui lapsed tulevad 1. septembril kooli ja üks ütleb, et tema oli vaheajal Viljandis, teine aga Kanaari saartel, võib tekkida teatav alaväärsuskompleks. Tavakoolis pole klassivahe nii tunnetatav, loevad teadmised.»

Allan Roosileht rõhutab, et kuigi õpetajast sõltub palju, siis ei maksa unustada ka kodu osakaalu lapse elukäigu kujundamisel. «Kui ikka kodus loetakse raamatuid või tegeletakse spordiga, siis on ilmselge, et lapsed lähevad sarnast rada mööda edasi. Õpetaja eliitkoolis ei pruugi olla parem kui õpetaja tavakoolis, sest kõik oleneb ju õpetaja oskusest ja õpetamise kogemusest. Kokkuvõttes pole vahet, kas kool on eriline või tavaline. Tähtis on, et inimest ei alahinnataks, sest tundide arv on ju kõigis koolides üks,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles