Maret Maripuu: eliitkoolides on õppimine popp

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maret Maripuu
Maret Maripuu Foto: Arno Saar/Õhtuleht

Riigikogu liige Maret Maripuu avaldas ajakirjas Naised arvamust, et koolivalik mängib laste elus suurt rolli ja mitte ainult hariduse kvaliteedi poolest, vaid ka kooli üldise mentaalse fooni tõttu.

«Õpetaja on see, kes määrab klassi vaimsuse, suudab tekitada huvi või mitte,» tõdes ta. «Eliitkoolidest räägitakse palju arusaamatut, justkui toimuks seal ei-tea-mis. Seal õpitakse samu aineid ja samade õppekavadega. Õpetajad saavad sama palka. Seal on õppimine popp!»

Maripuu sõnul valitseb eliitkoolides küllaltki range distsipliin, näiteks puhkusereisid kooliaasta keskel ei tule mõttessegi.

«Valisime koolide vahel, mis vastasid põhilisele nõudele: seal õpitakse ja õpetatakse. Kaspar pidi tegema sisseastumiseksamid, eelistasime Prantsuse Lütseumi,» lisas ta. «Prantsuse keel on raske ja seda ilma koolita ära ei õpi. Lisaks on Lauri Leesi üliõpilase-praktikandina Kaspari isa õpetaja Tartus,» selgitas ta oma lapse koolivaliku tagamaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles