Võrratud mustsõstrad

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mustsõstrad.
Mustsõstrad. Foto: Ants Liigus/Pärnu Postimees

Tegid targasti, kui varusid sel suvel oma sügavkülmikusse parajalt mustsõstraid. Need imelised marjad sisaldavad ohtralt C-vitamiine ja antioksüdante.

Mustsõstrad on väga tervislikud. Miks? Sest need sisaldavad tõesti palju C-vitamiini. Näiteks leidub seda neis kolm korda rohkem kui apelsinides, kirjutab Zest.

Enamik meist usub, et rohelised taimed on kõige tervislikumad, aga teaduslikult on tõestatud, et n-ö supertoitude seas võidutsevad ülekaalukalt just lillad toitud. Selle värvi taga on ülikasulikud ained, mis hoiavad tervist korras.

Mustsõstardes on haigustega võitlevaid antioksüdante antotsüaniine, mis pakuvad kaitset eelkõige tsüstiidi, neerukivide, diabeedi, Alzheimeri, külmetuse ja gripi vastu. Seega tasub enne sügist palju marju süüa, et immuunsüsteemi tugevdada ja haigustehooajal paremini vastu pidada.

Mustsõstrad teevad ka silmadele head. Neid süües suureneb verevool silma võrkkesta, mis aitab silmade väsimuse ja punetuse vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles