Laps peaks oma koti ise pakkima

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Kui su laps on laagrisse või maale minemas, peaks ta ka ise oma kotti pakkima. Milleks see vajalik on, selgitab pediaater Vizma Meikšāne.

Enne pakkimist võiks laps koos vanematega teha nimekirja neist asjadest, mida on vaja kaasa võtta, kirjutab Emmedeklubi. Laps peaks asjad ise kotti panema, et ta kohale jõudes teaks, mis tal kaasas on ning kuhu need pandud on.

Enamik emasid paneb õhtul lapsele järgmise päeva riided valmis. Loomulikult on see emale kõige lihtsam, sest kui laps hakkab hommikul ise riideid valima, võtab see aega, ta võib kapi segamini ajada ja valida sobimatuid riideid. Kuid lapse iseseisva toimetuleku jaoks on vaja, et ta õpiks selliste asjadega ise hakkama saama.

Seda arvestades on laagrisse või näiteks vanavanemate juurde minek suur väljakutse. Väiksemad lapsed ei oska veel kohvrit pakkida, sest nad ei ole seda enne teinud ja ei tea ka, mida oleks vaja kaasa võtta. Nendega võiks seda koos teha.

Teismelistega on asi jälle teisiti keerulisem - nad ei pruugi sinu nõuandeid kuulata ja arvavad ise kõige paremini teadvat, mida on vaja. Ka nende puhul tuleks natuke vaadata, mida kaasa võtta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles