Minu laps ei söö, mida teha?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Väga paljudel lasteaialastel esineb perioode, kus näib, et nad ei söö praktiliselt midagi. Kuidas sellesse suhtuda ja kas see on normaalne, räägib lastearst Anna Birka.

Kui laps kasvab normaalselt, on tõenäoline, et kõik on hästi. Isegi kui sulle tundub, et ta ei söö selleks piisavalt, kirjutab Emmedeklubi. Selles vanuses on lapsel keeruline rahulikult istuda ja süüa ning nad võivad söögi osas üsna valivad olla.

On loogiline, et vanemad üritavad last sööma ärgitada, kuid see ei ole vajalik. Mida rohkem ema teda sööma sunnib, seda rohkem vastupanu laps osutab. Pideva sundimise asemel sööge ise tervislikke toite ja näidake talle head eeskuju. Lubage lapsel ise valida kui palju ja mida ta etteantud toidust süüa tahab. Vanemad ei peaks muretsema, sest praktika näitab, et olenemata sellest kui kehva isuga lapsed on, saavad nad valdavalt siiski kõik vajalikud ained kätte.

Oluline näitaja on siinkohal lapse kasvamine. Kui laps kasvab ja tema kaal suureneb, saab ta piisavalt kaloreid ja toitaineid kätte. Järgmisel arstivisiidil palu oma arstil hinnata, kas lapse areng vastab vanusele ja kas ta pikkus ja kaal on ka normis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles