Kuidas õppida igapäevaelust rõõmu tundma?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Inimesed küsivad endalt pidevalt, kas see kuidas nad elavad ja mida nad teevad on õige ning piisav. Me tunneme survet seada oma toimetulekut pidevalt kahtluse alla ning arvame, et see aitab meil elus edasi liikuda.

Pidevalt oma hakkama saamise kahtluse alla seadmine tekitab stressi, kirjutab Your Tango. Selle asemel peaksid sa enda käest küsima, kas see staadium, milles sa hetkel oma eluga viibid, ongi sinu jaoks praegu see õige. Me keskendume liialt sellele, mis peaks kunagi tulema, nautimata seda, mis meil juba kätte «võidetud» on.

Eesmärkide omamine on hea, see aitab meil tõepoolest elus edasi liikuda, kuid me unustame ära, et oma heaolu pärast on vaja ka oma edusamme ning hetkeolukorda nautida.

Kooselu ja suhted
Kui sul on pere, kipub suhtlus su elukaaslasega muutuma pidevaks sõnumite ja ülesannete vahetuseks. Rahaline toimetulek, lapsed, remont, abi vajavad sugulased ja muud igapäevased arvukad kohustused võtavad endale suurema osa tähelepanust ja energiast. Eesmärgid, mis perele seatakse, on järjest suuremad ning suuremad on ka ootused oma partnerile. Kui tunned ühel momendil pigem vaid negatiivseid emotsioone selle suhtes, mida pole õnnestunud veel saavutada, peaksite hetkeks kõik need ootused kõrvale seadma ja enda käest küsima, kas te ehk ei pinguta asjade nimel, mida te hetkel ei vaja, sest teil on kõik see niigi olemas, mis teid õnnelikuks teeb.

Karjäär
Majanduslik toimetulek, konkureerivad kaastöötajad ja ka meie ego on need põhjused, miks me end karjääriredelil pidevalt üles pressida üritame. Me keskendume pidevalt võrdlusele kaastöötajate või konkurentidega, selle asemel, et mõelda, millist lisaväärtust on meil kohe võimalik luua. Enesekriitiliste piitsutuste asemel keskendu sellele, miks su amet ja töökoht sulle meeldib.

Pere
Lapsed ja perekond tähendab seda, et igas su päevas on terve hulk ootamatusi, nõudmisi ning ootusi. Kui me ei suuda täita võrdselt kõikide ootusi, tunneme end laisa ja saamatuna. Tegelikult peaksime võtma endale õiguse võtta vastu otsuseid. Kõiki asju ei ole võimalik võrdselt hästi teha, seega tuleb seada asjad iseenda jaoks prioriteetide järgi paika ning sa ei peaks tundma süüd nende asjade tegemata jätmise pärast, mis sinu nimekirjas allapoole jäid. Kõike ei ole võimalik jõuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles